Dymmelonsdag

eller vad säger ni Roffar?? Firar ni den i Sundsvall? :)

Som jag ser fram emot påsken. Äntligen börjar man uppskatta röda dagar. För oss innebär det att pappan är hemme med oss och det är så mysigt, och skönt att få lite avlastning. Men den senaste tiden har det verkligen inte varit jobbigt att vara hemma med Herman. Visst skriker han fortfarande och kanske har man blivit lite tryggare och känner honom bättre. Vi har inte helgen fullbokad men nästan:) I morgon ska vi på middag till Sandra, Klas och Ella. Fredag middag hos mamma och pappa. Inget planerat lördag och söndag men antar att vi ska träffa J:et och Markus någon dag.

I dag var jag i Västervik och hämtade den nya vagnen och vi har redan hunnit med en premiärrunda. Herman sov i 3 timmar efter den:) Vagnen var superfin och lite nättare än den vi har.

Idag var jag uppe på jobbet och hälsade på för första gången men det blev bara några minuter. Gick dit medans mamma var på lung röntgen. Kul att träffa jobbarkompisarna och känna lite på sjukhuskorridoren:) Jag längtar INTE tillbaka än:)

I måndags var jag inne i Västervik och träffade Albertina, Sofie och Jessica (kusin Kristoffers tjej). Vi tog en lååångpromenad och efter den bjöd Albertina på lasange. Jättemysig och social dag:) Det gillas! Vi gick minst en mil och stackars Sofie hade ju en tung syskonvagn, efter kanske 8 km bytte vi vagn och då förstod jag varför Sofie var så rödblommig om kinderna, shit vilket träningspass:)

Softar i soffan:


Bråka inte med mig :)


Glad påsk!! (efter påsk börjar mitt nya liv, 10 kg ska bort)

Tiden rusar

Kan inte fatta att det redan är fredag igen... tyckte att det var nyss som det var helg! Att vara mammaledig är verkligen underbart. Visst kan det vara jobbigt när Herman skriker och inte vill någonting, när armarna värker av allt bärande men nu börjar det bli riktigt mysigt att vara hemma med honom. Han skrattar mycket och är för det mesta glad.
Han har börjat sova ute nu och det fungerar väldigt bra. Han sover minst 3 timmar i sträck då. Fantastiskt för mig som hinner så mycket då:)

I går var jag äntligen och hälsade på Sofie, Molly och Tindra. Karolin och Svea kom också dit. Superkul att träffa dom och Sofie hade fixar lyxiga mackor och morotskaka till oss. Fattar inte hur hon får till det med två barn hemma?? Om ni vill se bilder från dagen får ni besöka Karolins blogg,(www.linaellerkarro-detrjag.blogspot.com).

Har sovit en natt i Loftahammar i veckan. Herman fick träffa mormor mycket och Thomas fick sova en hel natt.

Jag har varit dunderförkyld i veckan, som tur e verkar det som om Herman klarar sig. Lite röd i ögonen och grinig men inget annars.

Just ja, jag har ju fyllt 29 år. Firade hemma i Loftahammar med mamma, Thomas, Birgitta och klas. Pappa kunde tyvärr inte vara med då han satt fast på Väderskär.
Av mamma och pappa fick jag en jättefin och praktisk skötväska, löpare och en blomvas. Av Thomas fick jag en ny platttång, perfekt för mitt burr! Av Birgitta och Klas fick jag fina örhängen och armband.

Blir varm i hjärtat:


Herman med mormor och morfar:


Promenad:


Har köpt en ny barnvagn på tradera, hoppas jag får den i början av nästa vecka. Det e en emmaljunga, trehjuling. Thomas tyckte nog att det var ganska bra också, nu kan vi ha den första vagnen som bonnavagn:) (Thomas uttryck).
Det har varit lite sorg här i veckan då Thomas kompisgäng har varit iväg på den traditionella skidresan i Italien, och vi varit hemma!! Men så e livet och vi har det ganska så bra här hemma med vårt lilla gryn:)

Trevlig helg!!

Far och son

Så mysigt under pappas tröja... Ser helt sjukt kul ut:)


Mys i pappas famn:




Nu är det fredag igen, tiden går så fort. Ska bli skönt med helg iaf. Thomas är hemma lite mer och jag får avlastning och framförallt så får vi tid tillsammans hela familjen och det är underbart!
I kväll blir det hemmakväll med Let´s dance. I morgon ska J:et och jag gå på stan, får se om Herman får följa med oss eller vara hemma med pappa. Kvällen blir nog också hemma, skönt!

Veckan som har gått har varit väldigt aktiv. Har varit i Västervik och träffat andra mammor, varit i Loftahammar och träffat min mamma och pappa. Det har blivit promenader varje dag och det känns skönt även om det e lite jobbigt att behöva ta bilen för att kunna gå.

Herman har haft upp och ner dagar. Skriker fortfarande en del men vi börjar vänja oss. Han han nog ganska mycket magknip. Jag har iaf slutat att amma helt nu och det känns jättebra. Herman är mättare och gladare och jag mår mycket bättre. Vet att en del tycker att man ska amma till varje pris men jag vet att man inte ska det. Att känna sig så stressad och obekväm är aldrig bra för bebisen. Ganska tydligt om man provat!! Har fått till det med ersättningen nu, en del pyssel men det funkar bra!

På måndag e det dax för vägning igen, han har nog spräckt 5 kilosgränsen nu:) Våran lilla klump!

Börjar känna mig mer besatt av att hitta ett hus nu. Tittar på hemnet flera gånger om dan:)

Nu ska jag provsmaka min sockerkaka som jag bakat:) Herman sover i babysittern:)
Trevlig helg!!

Det rullar på

Det gör ju faktiskt det. Sömnen har ordnat till sig ganska bra nu. Herman har svårt att komma till ro på dagarna och blir lätt övertrött vilket leder till att han kan vara vaken en hel dag och vara supergrinig... Nätterna kan jag inte klaga på!
I går upptäckte han babysittern, fantasktisk tyckte nog både han och jag:)

Jag har börjat komma ut och träffa lite folk. Vädret har ju varit toppen så jag har tagit bilen och åkt till Västervik eller Loftahammar för promenader (vägarna här e ju lervälling). I dag e det premiär för en liten mammagrupp i Västervik som Ann-sofie (en gymnasie och jobbarkompis), har styrt upp.
I går träffade jag Kristine i Loftahammar och hon har ju fått lilla William nu. Vi gick en promenad och det kommer nog att bli fler:)
I morgon ska jag träffa Mahlin i Västervik. Det e verkligen fullt upp med umgänge:) Måste hinna med ett besök hos Sofie också:)

Världens sötaste...






I fredags hade jag mina jobbarkompisar på besök. Kul att träffa dom, såklart!


En söt bild när Ella och Nils vaggar Herman, ni ser att det e inne med napp va? :)


Nu har vi börjat planera dop, kul:)

på återseende!

skånebilder

en blandad kompott från skåne.. Hermna träffar gammelmormor, Lisa och sin blivande gudfar. Jag myser med Herman i soffan i Bonnarp. Middag i Bonnarp. Anna och Kalle...
       

Tänk att ett så litet liv kan skapa så mycket känslor. Kan titta på honom i timmar, luka på honom, hålla honom... Tänk att han är min son, livet är bara för bra!
Ingening komer någonsin att bli som tidigare, vi har tagit ett steg till och jag kan inte bli lyckligare. Thomas, Herman och jag, jag bara njuter!

Han ler mer och mer...


Nu kommer snart ina arbetskamrater på besök, ska bli så kul. Har saknat dom!!

Sen är det fredagsmyyyys:)

Gullunge



Nu har Herman äntligen börjat skratta. Det är underbart och väger upp allt jobbigt. Till och med på natten när man inte sovit på flera timmar...

Skånetrippen gick väldigt bra. Han sov hela vägen dit och hem. Vi stannade i växjö och gav honom mat och bytte blöja. Vi hade det superbra i skåne och kul att Herman äntligen träffat farmor och farfar.

Lina, Kicki och Ossian kom till oss natten till fredag och stannade till söndag. Det var så kul att träffa dom igen. Ossian hade blivit så stor och rörlig:)

   

Den fina tröjan har faster Anna gjort till Herman:)


Orkar inte skriva så mycket i dag men lite bilder blev det iaf:) Återkommer!!

Rapport från skåne

Vi har det underbart skönt.... Thomas föräldrar och vänner skämmer bort oss med god mat och barnvakt:) Herman e ju inte den lättaste att passa då han illvrålar ganska mycket men det är guld värt att någon håller honom en stund och vi får duscha, sova, äta eller bara vara med varandra en stund!

Vi har som vanligt inte hunnit träffa alla som vi vill men eftersom vi kommer tillbaka HELA maj får vi ta igen det då. Har haft en heldag med svärmor och Anna på väla. Kul och behövligt med lite shopping. Herman skötte sig exemplariskt hela dagen, en riktig shoppingbebis!

Vädret här är FANTASTISKT!! Sol och barmark nästan överallt! Har precis gått en långpromenad på ASFALT! Ska bli så skönt med vår, känner mig alldeles full av lycka:) och KÄR!

Hermans sömn har varit ganska stabil. Sover bra på nätterna (3 timmar och sen mat). Dagarna varierar, ibland skriks det nästan hela dagen och ibland supersnäll och världens sötaste, det e han när han skriker också:)

I morgon blir det hemfärd för att sedan ta emot Kicki, Lina och Ossian som kommer natten till fredag. Ska bli så kul att de kommer. Känns verkligen att det var lääänge sedan som vi träffades, saknar dom!

Amningen är som tidigare. Har inte slutat men ersättninge gör honom mer nöjd!

Nu ska jag fortsätta att njuta av livet :) (Det e vårkänslorna:))