Bränd och flagnar

Ja, nu har man verkligen en härlig hudkostym:) I går var Muffen och jag på sporthallsbadet och solade i 4 timmar, brände mig jättemycket på framsidan och ÖGONLOCKEN! I dag på morgonen hade det mesta lagt sig utan ögonlocken som var helt uppsvälda... Så i dag tog jag det lungt med solandet och gick bara till hamnträdgården och låg och läste, låg där en timma och brände hela baksidan, solen måste vara extremt stark i år. Min rumpa håller på att brinna upp! I går eftermiddag satt jag, Lina, Ankan, Robin och david vid ån och åt Thaimat, hur mysigt som helst, ÄLSKAR verkligen sommaren:) Det enda som e negativt e att jag aldrig kommer iväg å tränar:(

Nu sitter man på sjukan igen, som tur e ska jag bara jobba 2 nätter i rad:) I dag gjorde jag jättegod kyckling i ugnen med soltorkade tomater och fetaost i mellan:) Mums, nästan så David blev lite imponerad:) Har gjorde en god sallad också med riven vitkål, morötter, lök och en dressing över:)

I helgen är david ledig, vi får nästan aldrig vara lediga tillsammans:( Han jobbar hela gatufesten, det e verkligen tråkigast med hans schema:(

I går pratade jag med J:et, har inte pratat med henne sedan hon var här i april. Hon mådde bra i af:) Hon hade blivit bjuden av jobbet till fotbolls VM, hur lyxigt e inte det då? Jag kanske inte hinner åka till henne i sommar, men vi bestämde att jag åker dit i höst istället, då kanske hon har fått en egen lägenhet också. Ankan du har väl inte bangat på att följa med?:)

I morgon börjar dansveckan på Öland, känns konstigt att inte åka dit. Var ju inte där förra året heller men i år ska J:et dit. Måste skärpa mig och komma iväg på lite sommardans!
I går färgade jag håret, så nu kan ni kalla mig svartrockare:) Är nöjd med klippningen men färgen blev för mörk:(  Men men det kommer ju att blekas fort i solen.
Hoppas att det blir en ganska lugn natt.
Godnatt och sov så gott!

I morgon får jag löööön:)

och jag längtar så mycket:) Jag börjat få lite ångest över mitt shoppande men vad fan man har knappt kunnat shoppa under pluggåren så lite kan man väl få unna sig nu:) Ska iaf börja spara lite nu så att jag kan betala soffan och utlandsresa i augusti.
I dag har det varit super mycket på jobbet, massor av rond arbete, plus mycket jobb med patienterna. Känner mig helt slut nu på kvällen, ska fika lite sedan blir det sängen:) Har köpa massa av god frukt i dag:) Måste nog hugga in nu!

Rolig helg

Är precis hemkommen från jobbet nu. Ska upp kl. 05:45 i morgon igen, pust! Hatar att jobba morgon efter ett kvällspass. Helgen har iaf varit toppen. Midsommarafton var lugn och jättemysig. Vi grillade och åt så vi knappt orkade dricka något:) Vädret var helt ok. På lördagen sov vi till kl. 2, helt otroligt. Lördagskvällen spenderade vi iaf hemma hos Kicki och Johan och tittade på Sverige-Tyskland, en hemsk match! Vi tappade iaf inte sugen utan gick vidare på o`learys. Tyvärr följde inte Kicki och Johan med:( Där var det supermycket folk men vi hade väldigt kul:)  Helgen har verkligen bidragit med massa onyttigheter:( Det kändes ganska så bra att börja jobba i dag, blir liksom som en ny start:) Som alla måndagar:)

Nästa helg ska Elin och krille krockodil ta oss till kalven:) Ska bli jättemysigt att tälta. Bara ett problem. Elin om du läser det här: Vad ska vi ta med oss? vad ska vi ÄTA? Muffen och jag är väldigt bekymmrade:)

Snart e det gatufesten och det ska bli såååå kul:)

Kattpensionat

I dag har man jobbat igen, det var iaf en rolig och givande dag:) jag fick delegering på blodgas. Det var lite läskligt i början innan jag vågade sticka men det gick jättebra:)
I morgon e det midsommar, jag jobbar till 15.30 men sedan blir det fest:) Ska bli så himla kul:) I dag var jag och fikade med Muffen efter jobbet, vi kunde inte låta bli och gå på kakbuffén, men ikväll har jag ångest kan jag säga:( Har varit ute och gått en prommis.
I dag fick vi våra nya gardiner, de var jättefina MEN de var lite för korta. jag tror jag döööör. Vi sydde upp dem enbart för att få dem i rätt längd. Hon eller vi har gjort fel, orkar inte gå tillbaka och klaga vilket fall som heslt.
Mårten e super busig i kväll, han har nog varit ensam för mkt de senaste dagarna. Vi har ingen kattvakt till honom i sommar när vi ska hem och utomlands. Lina kunde inte:( Vet inte hur vi ska lösa det här....Kattpensionat var ganska dyrt och dessutom får han vara i ett rum på 15 kvm och det har jag inte samvete till.
Nu ska jag dricka te innan jag går och lägger mig.
puss å kram! 

Kakor i skåpet!

Känner mig väldigt trött i natt. Lyckades inte sova något innan jag åkte hit men det är ju bara en enkelnatt så det ska väl gå:) Nu har vi precis fikat å jag e väldigt mätt men det finns kakor i skaferiet.... Jag har lovat mig själv att inte ta något men jag vet inte om det kommer att gå.... Förpackningarna är iof oöppnade så det märks verkligen om jag tar en, har ju precis berättat för min kollega här att jag inte ska äta så mycket kakor och godis nu i sommar. Malin, visa lite karaktär nu!

Jag har fått extremt ont i min högra axel. Vet inte vad det beror på men det kan ha att göra med att jag lagt ca 150 kg på bäcken typ 10 gånger sedan jag kom i dag. I bland brister verkligen mitt tålamod!

Nej nu tror jag att det är cityakuten snart:) Något att se fram emot.

Snart e det midsommar föresten. Vi ska till Davids kompis Henke och han tjej, grilla, bada i tunna och dricka extremt mycket alkohol, (iaf jag:)). Jag ska fråga Ankan och Muffen om de vill följa med också, vill ni det? Ni läser säkert det här:) Om vi får trist på festen är vi välkomna på en stor gårdsfest på södermalm, men man vill ju inte svika värdarna i första taget:)
Jag e så otroligt festsugen, känns som om jag inte  varit på krogen på eeeeevigheter:) David tycker att jag e en jobbig krogråtta:) Den 1/7 ska jag festa om jag kan byta bort mitt nattpass:) David kommentar: Bra sjuksköterska som byter bort helgpassen för att supa!! Men om han visste vilken talang jag är:) haha, nu ska jag återgå till tyngdlyftningen (ta bort ett bäcken)!

I dag e jag ledig

men jag vet inte vad jag ska hitta på. Har gått en sväng på stan, alla jag känner jobbar i dag:( De ringde från jobbet i dag och frågade om jag kunde jobba extra i natt, vilket jag gladerligen tackade ja till:) Det blir mitt andra kvalpass den här månaden:)
I går var vi hos Roffe och Gunilla och åt middag. Det är alltid trevligt men en lite speciell tillställning. Jag tycker så synd om gunilla, hon har cancer. I går var första gånger som vi fick se henne utan peruk...
David å jag gick en långpromenad igår, det var sååå skönt:)

I dag borde jag städa, tror faktiskt att jag måste det! Det är stökigt och jääävligt dammigt, eller rättare sagt myyyycket katthår.

I morgon ska jag på ansiktsbehandling, det ska bli skönt. Sedan på kvällen är det Sverige-England på torget, kan det bli bättre?? Heja Sverige!

Nu ska damsugaren fram!

I dag e jag ledig

men jag vet inte vad jag ska hitta på. Har gått en sväng på stan, alla jag känner jobbar i dag:( De ringde från jobbet i dag och frågade om jag kunde jobba extra i natt, vilket jag gladerligen tackade ja till:) Det blir mitt andra kvalpass den här månaden:)
I går var vi hos Roffe och Gunilla och åt middag. Det är alltid trevligt men en lite speciell tillställning. Jag tycker så synd om gunilla, hon har cancer. I går var första gånger som vi fick se henne utan peruk...
David å jag gick en långpromenad igår, det var sååå skönt:)

I dag borde jag städa, tror faktiskt att jag måste det! Det är stökigt och jääävligt dammigt, eller rättare sagt myyyycket katthår.

I morgon ska jag på ansiktsbehandling, det ska bli skönt. Sedan på kvällen är det Sverige-England på torget, kan det bli bättre?? Heja Sverige!

Nu ska damsugaren fram!

sommarkväll, uteserveringar, partystämning

allt detta gick jag igenom på vägen till jobbet. Känns riktigt trist att jobba lördagnatt:( David är på krogen, igen, hoppas att aromen i lägenhetn är lite fräschare än i fredags morse.

Läste Elins blogg nu och den fick mig att börja fundera lite. Hon skrev mycket om förhållanden och om man i sitt liv. Hade nästan glömt att Elin och Krister hade en knackig start, nu e dom ju som gjorda för varandra.
David å jag har också haft våra kriser.... Vi fick en snabb start, tror inte vi var utan varandra en dag det första halvåret. Sigbritt var ju sjuk redan från början men jag var med när vi fick beskedet om att cancern inte gick att bota. Hela sjukdomstiden gjorde jag allt för att vara ett stöd för David, tror att jag bearbetade mycket av min egen sorg genom det. Under den här tiden kan jag inte påstå att vi hade ett normalt förhållande, vetskapen om att telefonen kunde ringa och Davids mamma kunde var död, var väldigt påfrestande. Hon dog, vilket vi visste att hon skulle göra. Otroligt stor sorg och saknad men även en lättnad.....
Efter detta kunde vi börja leva ett liv igen. Den 15/10 -05 gjorde jag slut med David, vi ville helt olika saker, trodde jag. Detta ledde till att vi för första gången verkligen pratade med varandra, om oss, om framtiden, om hur vi ville ha ett förhållande.... Vi ville ju ha det ganska lika. Missförstånd och för lite tid för varandra kunde ha förstört allt. Han måste vara den rätta, utan David (och Mårten givetvis), skulle jag inte vilja leva.
Precis som Elin skrev tror jag att yttre faktorer påverkar förhållandet mer än man tror.

Vad som än händer vår familj och människor runt omkring oss så får vi aldrig att sluta prata med varandra. David är min största trygghet, han finns alltid där för mig när jag inte mår bra. Jag tror att han känner lika för mig. Visst kan vi bråka ibland, jag kan vara jättesur för att han inte lagar mat eller städar men trots det så vet jag att han är rätt för mig. Jag vill ha honom som far till mina barn, jag vill gifta mig med honom, han respekterar det jag gör och vill, mina känslor för honom kommer inte att svalna.
Jag vet att familjeförhållanden förändras, en dag är det bara David och jag kvar och då vill jag känna att han är absolut rätt och min andra halva, och det tror jag att jag kommer att göra.

Den 21/7 är det 5 år sedan Linda dog. Det känns helt sjukt att det gått så lång tid. I bland känns det som om jag träffade henne igår.... Slås ibland av tanken att det kan inte vara sant! Kommer fortfarande ihåg hennes mobilnr., hur hon luktade, hennes röst och skratt, hennes sjuka humor... Känns så tråkigt att david inte hann träffa min älskade syster.... En dag ses vi alla igen, och det tror jag verkligen!

Djup, djupare, djupast borde  vara rubrik på detta inlägg, och det är Elins fel!
Nu ska jag titta lite på tv, ska föresten kolla lite mingelbilder från oleary´s:)


Intervju med mig själv

Måste ju roa mej med något när jag jobbar:)

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Larma egen personal.

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En stol.
3. Vad var det senaste du såg på tv?
Fotbolls VM, Sverige-Paraguay.
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
01:15
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Tickande klocka och tv:n.
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick hemifrån till jobbet, sjukhuset.
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Bloggar.
8. Vad har du på dig?
Underkläder och de otroligt sexiga sjukhuskläderna.
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Jag jobbade i natt:)

10. När skrattade du senast?
När Karin dömde ut folk på stan i dag.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Massor av hyllor med pärmar som innehåller info. om dialys och njursjukdom.
12. Har du sett något konstigt på sistone
Såg en hund på stan för några dagar sedan som hade en eeeeenorm hängpung, äckligt som fan!

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Lite halvtråkig faktiskt men vad gör man inte för att inte somna på jobbet.
14. Vilken var den senaste film du såg?
Så som i himelen, andra gången:)

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Allt mina nära och kära ville ha.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Tycker att storna näsor på män e sexigt, kanske de flesta som känner mig redan vet:)
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Ingen människa borde få dö i förtid!
18. Tycker du om att dansa?
ÅH, det är underbart:)
19. George Bush?
Ingen kommentar!
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Hilding eller Linda.

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Nja, en kortare period kanske, tycker nog om Sverige ganska mycket.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Det har jag aldrig funderat på....

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Elin, Ankan, Muffen.... det är väl bara ni som läser min blogg... plus några okända...

Onyttig

har jag verkligen varit i dag. David och jag köpte Thaimat som vi åt vid ån, sedan köpte vi mjukglass och till sist köpte vi godis innan vi gick hem och la oss i sängen och läste. Här förbereder man sig verkligen för Tranviken 2006:) Allvarligt talat så tror jag inte att jag kommer att vilja vistas på Tranan.... Men eftersom man inte har någon bil får man snällt åka dit färden går:)

I går när jag kom hem från jobbet och skulle sova låg David uppe och ner i min säng, plus att han luktade urk! Fylla, fylla, fylla.... Han hade verkligen firat att Sverige vann!

I natt jobbar Elin också, fast på 25:an. Jag var upp och hälsade på henne nyss. Tittade på varandras schema och bestämmde en dag som vi ska till ön Kalven och tälta. Muffen skulle ha varit där med schema också men det hade hon nog glömt. Hoppas att hon kan också. Nu har jag nog bestämt en helg som jag ska ha återförening med sjuksköterskorna iaf. Den blir nog andra helgen i augusti....Hoppas att många e lediga då:)
På söndag e det premiär på Högs, skulle vilja åka dit men vi ska till Roffe och Gunilla och käka.

Jag tycker att det känns lite jobbigt med sommar ändå, så mycket som man ska hinna. Utlandsresa, en helg i Göteborg, minst 1vecka hos mamma och pappa, hälsa på J:et i Sthlm... plus att man bara vill vara hemma och känna att man har semester.. Skulle ha tagit 4 veckor ändå:)

Träffade Karin i dag på stan, hennes mage har verkligen börjat växa nu. Känns konstigt att de ska ha barn. Hon har verkligen förmågan att säga klockrena saker om folk. Satt på stan och spanade lite och hon sa så jäkla roliga saker hela tiden...Ja, hon e verkligen rolig:)

Nu e det andra natten av tre, vill bara hem å sova:(

Godnatt alla lyckliga som får sova.

Yes yes yes

Sverige vann mot Paraguay.... Jag e sååååå lycklig:) Var på jobbet och såg matchen lite då och då, som tur var tittade alla patienter på matchen så jag missade inte så många minuter:) Ska bli så kul att se matchen mot England på storbildstv på torget på tisdag:)  Just nu e jag övertygad om att Sverige vinner stort:)
Jobbar natt i natt, första natten av tre, känns tuuungt!
I dag har det varit ganska fint väder, David och jag har varit på stan och ätit lunch sedan köpte vi jordgubbar och gick hem. Jag åt nog en hel liter själv. Vi käkade jordgubbar igår också och då fick David en allergisk reaktion... Det är inte mycket han tål nu:( Trist för honom, och lite trist för mig...

Nu längtar jag till midsommar. Vi ska till henke och titti och fira. Kicki och Johan kommer nog också dit. Jag jobbar på dagen men är ledig dagen efter, många nubbar kommer det att bli:) Vi ska kanske bada i en badtunna också, om henke orkar städa den:)

I dag pratade David och jag om att flytta söder ut och helt plötsligt e inte David omöjlig, känns som en väldigt stor ljusning i mitt liv. Även om vi inte kommer att bli sörlänningar föralltid:) Tror att han kommer att må bra av att flytta på sig lite, herregud han har bott i Sundsvall i hela sitt liv. Försöker att få david att förstå att Sundsvall kommer inte att försvinna bara för att vi gör det:)

Vi satt vid hamnen en stund i dag, jag har nästan varit där varje dag nu sedan det blev fint väder. Jag tycker att det är så otroligt härligt att känna havsluft, så befriande och underbart. Jag vill verkligen förlova mig, gifta mig, nästan så att jag vill föda barn till havs:)
Nu ska jag surfa runt lite på denna otroligt snabba dator och hoppas på att vi får en lugn natt.

Heja Sveriges landslag och grattis alla svenskar!!!

Soleksem

efter ännu en dag i gassande solsken. Muffen ringde och väckte mig på förmiddagen och frågade om vi skulle skippa sporthallsbadet och åka till fläsian istället så det gjorde vi. Biggis bjöd på jättegod sallad och Muffen hade väldigt gott fika med sig:) Man fick se till att äta fort bara så att inte kakan hann smälta bort:) Det var verkligen smällhett på stranden så jag tvingade mig till ett premiärdopp, även om det blev ett kärringdopp:)
På eftermiddagen åt jag middag vid ån med Lina, kicki och Ankan. Det var också jättemysigt:) Efter det tog vi en promenad men vi hann inte så långt utan hamnade på bryggorna i hamnen, där satt vi och pratade om allt möjligt. Har varit och handlat nu så jag kan göra en sallad i morgon, blev inspirerad av Biggis:)
I morgon ska det regna, man får väl inte säga det men lite skönt är det faktiskt. Det gör så himla ont på min kropp nu:(
Ska försöka att städa lite nu, dygnet känns helt rubbat efter nattjobb, även att jag klev upp runt kl. 11 i morse...
David jobbar natt i natt så jag måste sova själv:( Jag har ju Mårten iaf:)

Det brinner på min kropp

efter en heldag i solen. Sommar är verkligen helt fantastiskt enda tills solsvedan inträder. Huden e knallröd och det svider och kliar:( Men men ska man vara fin får man lida pin. I morgon är jag ledig så jag ska nog till sporthallsbadet och sola och bada, kan man ju passa på och simma några längder också så man får lite träning:) Har verkligen varit dålig på att gå på ego nu på sista tiden, har iof varit ute och gått mycket men ändå.... Tyvärr blir det ingen Indalsled för mig, jobbar natt hela helgen så jag kommer aldrig att orka. Känns skönt att inte spring men lite trist också:(  I dag gick jag upp till sjukhuset, gud vad fantastiskt skönt det är att vara ute och gå sommarkvällar, älskar verkligen det:)
Nu e det natt och man sitter på sjukan igen, än så länge har natten varit skaplig. Hoppas att det fortsätter att vara det... Har inte sovit något alls i dag så jag vill verkligen ha en fortsatt lugn natt:)

Har blivit lite kär i slagerbidraget från Grekland. En ganska dålig låt egentligen men jag gillar den:)

Nu börjar alla på jobbet längta efter semester och jag ska inte ha någon förns i augusti:( Känns riktigt surt faktiskt:( Känns konstigt att vi inte har något alls planerat till semestern. Vi ska iof åka utomlands eller till Göterborg:) Försöker att få David att få smak på södra Sverige, vilket verkar svårt:(

Denna vecka kommer det tre nyexaminerade sjuksköterskor hit som ska jobba i sommar, känns märkligt att man plötsligt är ordinarie, nu ska man kunna väldig mycket, kan jag det??? gulp!
Känns otroligt konstigt att det redan är ett halvår sedan som vi gick ut, herregud! Roffesgäng känns nästan som historia vilket känns jättetrist:( Hörrni Roffar, ska vi inte ses snart?? jag saknar er ju....

Livet är underbart

iaf när solen skiner som den har gjort hela helgen:) I fredag var vi bara hemma och titta på Saw 2, jag somnade efter en halvtimma men David sa att den var bra:) I lördags glassade vi på stan, tittade på fina bilar och satt på bryggorna i hamnen. På kvällen åkte vi till Skatan på 30-årsfest. Vi grillade och myste i solen innan fotbollen började, och det var en katastrof! I dag fyller David 29 år så vi har haft lite firande. Vi har varit ute i solen hela dagen, fikat med Roffe och gunilla, David har öppnat paket och sedan har vi ätit middag på Stekhuset. I kväll ska vi nog titta på film.
I morgon jobbar jag natt, men jag hinner sola lite på dagen:)
Nästa helh jobbar jag natt hela helgen, det känns verkligen skitjobbigt:( Tror inte att jag jobbar med någon rolig människa heller:( Är det så här fint väder kommer jag att bli deprimerad av att jag måste sova på dagen:( Men men, man får väl tänka på att man tjänar pengar:)
Nu ska jag ta mig en dusch innan jag kryper upp den obefintliga soffan, håller på att bli galen av att inte ha soffor:(

Solen skiner himlen e blå, vad det e skönt att leeeva då:)

Helg

Leeeedig är jag hela helgen:) känns fantastiskt:) I kväll blir det kanske bio, i morgon blir det fotboll och fest, söndag ska jag bara ta det lugnt och vara LITE bakfull:) Då fyller David år också så lite firande kanske det blir:)
I kväll skulle jag egentligen åka på dans i Jättendal men det blev inget, Ankan ville inte åka och Lina skulle till Jättendal men hon skulle inte in på dansen så då känner jag inte för det. Det kommer fler danser i sommar:) Föresten e jag skit trött efter jobbveckan.

Vissa patienter fäster man sig verkligen vid. Har en nu som jag tänker på hela tiden....Äh, orkar inte förklara något men man e absolut inte så proffesionell att man kan lämna jobbet på jobbet....

I går var jag på pump och i dag har jag riktigt ont i röven... hoppas det ger något synligt resutat...någongång:)
Förra helgen var jag å Muffen på Oscar och på det nyöppnade ställer på stadshuset. Där tyckte jag att det var bra, kanske lite "ytlig" stämning men helt ok. Av någon konstig anledning hamnade jag ensam på oscar:) men men, jag klarar mig alltid....
Nu ska jag ta ut potatis ur ugnen, hemmafru som man är.