Träningsvärk

utan dess like i dag! David och jag var på pump i går, väldigt kul men fan vad jobbigt det är... Höll på att skratta ihjäl mig åt David, han e så otroligt rolig när han ska stretcha... stelare och stiligare man får man leta efter:)

Nu har vi titta på idol, jag hejar på Linda och Markus. I dol e så himla bra, perfekt fredagsnöje:) Egentligen skulle vi ha gått på bio men soffan lockade för mkt. I morgon ska jag börja dagen på spinning, sedan blir det bara love med David:)

Nu till lite jobb. Att vara handledare e riktigt nyttigt. Man måste förklara allt man gör, svara på alla frågor (som man tyvärr måste slå upp svaret på), man måste framförallt våga lite på att någon annat sköter jobbet lika bra som en själv:) Tycker att det är både kul och skrämmande att ha elev...

Nu måste jag färga håret snart, denna månad kommer jag inte ha råd.... Vart tar alla pengar vägen?

Snart kommer mamma och pappa. Mamma har föresten blivit halvtidssjukskriven, det behöver verkligen hon. Doktorn hade sagt att hon skulle ställa in sig på att bli sjukpensionär, ett hårt slag för min lilla mamma:(

I morgon skulle jag egentligen ha gått ut med Muffen och lita annat folk, men jag fick andra planer:)

Träffade Lina och Kicki i går efter jobbet. Var väldigt kul att träffas bara vi tre, det var ett tag sedan:( Hade iaf mkt att prata om. Jobb, framtidsplaner, dans, fester och givestvis kärleken.

Ser fram emot fest hos Ankan den 21/10.

Nu ska jag snart se resultatet av IDOL.

Du är vad du äter

där skulle jag verkligen platsa snart. I dag har jag avklarat ytterligare en kakbuffé med mina roffar. Snuskigt gott men ack så onyttigt. Höll mig som planerat till (nästan) bara bröd, ganska mkt "braj" ost iof.... Jaja, jag ska iaf gå på spinning i kväll så det onyttiga bränner jag bort:) Hoppas verkligen att jag kan hålla i träningen nu, har varit så lat i sommar. I går gjorde David och jag en jättestor sallad på vitkål och morötter som jag ska äta i veckan, mums:)
Ledigheten gick iaf väldigt fort, i morgon e det jobb igen.  Tycker ju att det e kul å jobba men ledighet e också väldigt skönt.
I dag innan jag träffade Roffarna gick David och jag en promenad och tittade på två bostadsrätter som var till salu. Vi tittade alltså bara på utsidan men ingen av dem var aktuella. Husen var jättetråkiga, betonghus utan uteplats, usch!
I dag hade David och jag en mysmorgon. Åt frukost framför tv:n och kollade på en film. Kollade på "Om Sara". Ganska mysig svensk film.
Nej nu måste jag bälja i mig vatten så jag pallar spinning:)

Här är pappa och mamma. Pappa med en enorm glass:)

mamma å pappa

Oj oj oj

vad jag bloggar flitigt nu för tiden, till skillnad från vissa andra:) Det blir väl så när man jobbar natt! Har en enorm finne i pannan, skulle helst vilja gå och operera lite på den, men det kanske inte e så bra:)
I dag har David och jag gått en liten promenad i sommarvärmen, hur mysigt som helst:) David suckade inte en enda gång:)
I dag såg jag det sista avsnittet av Skärgårdsdocktorn, hur bra som helst. Fälde en tår när det var slut. Slutet vara rörande och jag fick seperationsångest. Kan säga att david tyckte att jag var väldigt konstig som grinade för att jag sett sista avsnittet av en serie... Håller nog med honom lite, men ibland kan jag bara inte hejda mig. Tror faktiskt att jag e enormt känslig, grinar ju för allt... Har nog grinat 10 gånger under tre sesonger av Skärgårdsdocktorn..

Den 5/10 skulle jag vilja gå på Aveny. Arvingarna spelar då och jag har inte varit på dem på typ 5 år. När jag bodde hemma åkte vi ju skit mycket på dem. Någon som vill följa? David ville inte! :(

Natten verkar bli hyffsat lugn men det finns ju ett antal förvirrade själar som skulle kunna sätta stop för min tro.
På tisdag blir det kakbuffe igen, det ser jag verkligen fram emot:) Ska försöka att hålla mig mer till bröd men kakor och tårta e ju så gott:) Brukar liksom dras med i någon trans när jag e med Roffes gäng:)

Ska nog kolla lite på efterlyst nu.
Snart e jag ledig två dagar i sträck:)
Tack å hej leverpastej!

Kärleken den kärleken

Ibland förstår jag den verkligen inte.... Hur kan en och samma person få det att pirra så väldigt i magen samtidigt som han kan göra mig galen...??? fattar någon?
I dag har jag verkligen funderat på kärleken och vad som betyder något och kommit fram till:

* Man måste lära sig att acceptera varandras brister och fortsätta att älska varandra trots dessa, man hänger alltid upp sig på bristerna och glömmer att man faktiskt älskar varandra.
*Man får aldrig sluta att prata med varandra, gör man det tror jag att man snart lever varsit liv.
*Oftast är man olika som personer, jag tror att man måste mötas på mitten för att få det bra tillsammans. En kan inte få ett förhållande att bli perfekt.
*Jag tror att det är viktigt att man vet vad man vill, hur man vill leva osv.
* Man får aldrig sluta att göra saker tillsammans, roliga, tråkiga, knasiga, knäppa, sjuka, sexiga...

Nu låter jag som fröken malin med pekpinnen, men det här är vad jag tycker e viktigt. Jag tror verkligen att jag funderar för mycket ibland men för mig är det bra.... Hur som helst så kan David driva mig till vansinne men han e verkligen mannen i mitt liv, det måste vara så!

I helgen jobbar jag natt. Trist med tanke på vädret och den mysiga stämningen jag vandrade igenom när jag gick till jobbet.
Thomas, jag visste inte att du läste min blogg, överraskande:) Tack för att du tycker att jag hänger med hyffsat, det värmer:) Känner mig verkligen som klumpigast på golvet ibland men det e kanske inte så konstigt med tanke på mitt aktiva dansande:) Skulle gärna börja igen, men som du vet e mitt span lite upptagen:) Insåg dock att min kondis inte e så bra:( Jag får alltid dansa de snabbaste danserna med dig, tur kanske, du vet att jag skulle vara bättre annars:)

I dag var Malin, Jörgen och lilla Viktor och hälsade på. Han e så söt och han växer verkligen. Fyller 1 år om 2 veckor! David och jag insåg än en gång att barn ligger långt fram i planeringen. Satan vilken energi han hade! Efter 2 timmar var vi alldeles matt. David var dessutom knäckt över att Viktor dreglade i soffan:) Då tyckte jag iof att han var lite töntig...

Nu i natt har jag tittat lite på bostadsrätter i olika städer. Det e verkligen inte lätt det här med vart man ska bo. Jag vill bo nära mamma och pappa, där jag kan dansa, gärna vid havet, jobba kan jag nog göra vart som helst. Det skulle vara bra om jag kunde plugga vidare i den staden.... Linköping ligger mig varmt om hjärtat men har även funderat på Stockholm, Norrköping, Jönköping, Uppsala(bara för att det är mittemellan).... Ja, jag vet inte... Sundsvall e ju bra men väääldigt långt hem:(
Snart köper jag mig en etta i Västervik, sedan behöver jag inte fundera mer!

Nu ska jag dricka mer te innan jag somnar. Kommer bli en lyckad natt med tanke på att kl. bara e 23:)

Skitigt på köpmangatan

Helt otroligt vad skitigt det blir när man har fönstren öppna. Har torkat alla fönsterbrädan nu och jag kan säga att trasan var helt svart.  Det har gått bra och jobba natt iaf. I natt var vi tre stycken så det kan man verkligen kalla lyx:)
Nu kommer snart David hem och jag funderar lite på om vi ska äta sushi i kväll, vi har aldrig ätit det....

Hittade en så rolig bild från Muffens födelsedagsfest. Det är verkligen typiskt oss:
fest hos muffen
(Jag, Maria och Muffen).

Speedad

är jag i natt efter allt kaffe som jag druckit. Måste ju göra det för att hålla mig vaken om nätterna. Hur som helst så går det bra å jobba men pat. är lite väl förvirrade. Vad händer egentligen med gamlingar efter att klockan har paserat 24?? Väldigt många verkar drabbas av en tillfällig demens.

Nu e jag helt besatt av Skärgårdsdocktorn. Har lånat sesongerna av Muffen. Det e verkligen en mysig serie, det påminner väldigt mycket om hemma. Jag skulle gärna arbeta på en skärgårdsklinik, (med Johan Steen, förlåt David).

I dag åkte jag, Lina och David till Silje för att hälsa på Mårten. Sedan ville Lina se huset. Mårten var så himla fin i dag, alldeles blank och len i pälsen. Pipen växer och följer varje steg Mårten tar, de har blivit ett riktigt radarpar. Känns så jävla jobbigt att Jonas snart ska flytta, har verkligen ingen lösning på vart Mårten ska ta vägen... Kicki och Lina är minst lika engagerade i att hitta ett hem åt ungen:) Jag har sagt till david att vi får flytta ut till Silje annars:) Han e inte riktigt så engagerad....

Nu har jag börjat träna igen. Har bara varit på spinning än så länge men jag ska börja gå på ett nytt pass som heter cirkelträning. Känns iaf som om konditionen kommer tillbaka sakta men säkert.  Gick upp 2 feta kilon efter Mallorca och under vistelsen hos mamma och pappa. De ska bort fortare än kvickt!! Har gått till jobbet alla dagar iaf, det är en bra start.

I dag gick david och jag och käka på Canton, (vet inte om det stavas så). Det var riktigt bra där faktiskt. kinamat e ju inte så onyttigt...:)

Köpte en ny bok igår som jag tänkte börja läsa i natt. Skam av Karin Alvtegen. Tror att den kommer att vara riktigt bra. I natt måste jag även jobba med vårt fall i patientsäkerhet, som vi skulle ha gjort klart i Tallin:)
Har ju elev nu också, tror att det går bra.... Känner att jag bryr mig om att hon ska få det så bra som möjligt. Har bestämt att hon ska få sätta nål på mig, patinterna här e ju grymt svårstuckna...

Ska göra något vettigt nu.
Godnatt alla lyckliga människor som får sova.

puss å kram!

Jag skulle vilja vet

vem som läser min blogg????? Ser ju att många är inne på min sida men få skriver komentarer.... Så jag frågar nu  vem läser min blogg???

Promenaden runt Mårtensro var iaf fantastisk. David tyckte nog att den var varm och jobbig men han sa på vägen hem att det var ganska skönt:)

När vi kom hem gjorde vi en super god sallad med fetaost, tomater, gurka, sallad, soltorkade tomater,  majs, oliver och dressing. Till det hade vi rostbiff, riktigt gott blev det:)

Måste bara rekomendera ICA:s Oliver med smak av het chili.

Tallin + födelsedagsfest

har varit de två intressanta aktiviteter som jag har sysselsatt mig med de senaste dagarna. I onsdags åkte vi till tallin med jobbet. Tanken med resan var att vi skulle jobba med patientsäkerhet, vilket vi gjorde en liten stund. Resten av tiden tillbringade vi åt att umgås, festa, äta buffé, shoppa och fika i Tallin. Vi hade en super trevlig resa iaf. :) Det var kul att lära känna sina arbetskamrater lite mer ingående, man hinner ju knappt prata något annat än jobb när man ses annars. Bodde med en supergullig tjej som heter Elin.
Fick lite utlopp för mitt dansbegär också, tog en bugg med arbetskolegan Maria. Träffade också ett gäng från Tallin + Sverige som hade en dansshow på båten, dessa människor dansade vi med hela natten, fantastiskt kul:)
Jag och några arbetskompisar.
 
Ulrika, Elin och Maria. Förfest i någons hytt!



I går hade Muffen födelsedagsfest. När vi kom dit fick vi veta att det var en dubbel födelsedags fest, Emelie fyllde också år. Sånt är verkligen kul att man får veta på plats.... Skärpning Muffen! En sak till Muffen, du måste städa lite bättre, mina fötter var verkligen svarata efter att ha gått på ditt golv.....
Trotts det så var det en väldigt rolig fest, lagom sprit, lagom snacks, bra musik (ej Muffens förtjänst), kul folk.  Kvällen slutade på dötrista Oscar, nu ska jag verkligen inte gå dit på länge. David och jag gick iaf hem tidigt. En del människor blir man verkligen galan på, det var en kille som slog till mig så att jag tappade mitt glas. Det flög glassplitter överallt, jag fick ena fingret uppskuret, och inte äns ett ursäkta!! Idiot!
Muffen, Elin och Krille.
 
Födelsedagsbarnen


I dag mår jag ganska bra trots spritintaget igår. Ibland har man tur. Nu ska jag och david gå upp till Mårtensro på en underbar promenad i det underbara vädret.

Har röstat i dag också!!

Dansmaran

var ungefär som jag hade tänkt mig. Perioder av fantastisk dans och perioder av trötthet:) Har verkligen en förmåga att lessna fort. Det ska vara perfekt annars kan det lika gärna vara... Vissa är så otroligt roliga att dansa med, en person kan verkligen göra en hel kväll, undra om dessa personer är medvetna om det??? Man funderar ju över om man själv har gjort någons kväll, kanske , kanske inte....
Jag ska återigen försöka att gå på mer dans för när man väl dansar är man verkligen lyckligast:) Ett ämne vi diskuterade en del under helgen var buggens utveckling, nu finns det verkligen många stilar. Trots att man är en väldigt rutinerad buggare är det inte säkert att man kan följa som man ska... Både trist och kul, man vill ju att det ska utvecklas men inte spåra ur... Helgen med Ankan och Kicki har varit super mysig och rolig. Vi tog en heldag på stan. Är verkligen imponerad av Ö-viks inredningsutbud... Fanns hur mycket som hels men jag kunde inte shoppa så mycket eftersom jags ka till tallin på onsdag.

Det bästa med hela helgen var trotts allt att komma hem till david igen. Ligga i soffan och mysa och prata, kolla på film, äta pizza och godis, livet e som bäst med honom:) Älskar dig David!

Måste rekomendera filmen: Transamerica, hade väldigt mycket av allt:)

Tack Kicki och Ankan för en toppen helg:)

Är lite stressad nu

ska snart till kicki och titta på den fantastiska serien desperate housewifes:) Ska bli kul att umgås lite med Kicki också, det var ju ett tag sedan. Var hos Lina igår och tittade på Prison break, en minst lika fantastisk serie:) Vi brukar egentligen ses alla tre samtidigt men Kicki hade annat för sig igår.
I dag har jag varit på stan och fikat med Ankan, Muffen och Lotta. Vi var på Tinells och väntade på maten i ca 45 min, det kan man kalla dålig service:(
Sedan gick vi på stan och shoppade i ca 3 timmar. Jag köpte en klänning och en bh. Nya saker till maran som går av stapeln i helgen:) Ska bli så himla kul:) Tror det var två år sedan jag var och dansade där sist. Jag, Ankan och Kicki ska bo på hotell:) Längtar redan till hotelfrukosten.
Nej nu måste jag verkligen gå!

Lite bilder från inflyttningsfesten, (samling i soffan, jag lagom full:))

Mallorca, hemma, kräftskiva

Ja det har hänt en del sedan jag skrev sist...  Jag börjar med Mallorca. David och jag var där en vecka och hade det underbart. Värmen var perfekt både i luften och havet, dock lite för kallt i poolen:) Första två dagarna var det molnigt så vi hade lite panik i början men vi upptäckte snart charmen med att ligga och läsa ute utan att få märken efter solglasögonen eller att kisa ihjäl sig.... Åt ute varje lunch och kväll så kalorierna har vi inte snålat på:) Läste iaf två helt underbara böcker, dom måste ni läsa:
Svek, Karin Alvtegen
Män som hatar kvinnor, Stihg Larsson.
Efter utlandet åkte vi direkt hem till mamma och pappa. Där tog vi det mycket lungt:) Var och hälsade på morfar och farmor. Farmor hade blivit mycket sämre. Hon vaknade inte när vi var där så jag stod en stund och tittade på henne, som ett litet barn sov hon.
J:et bjöd på kräftskiva på lördagen, och där var det verkligen fullt ös. Till och med David var chockad, kan säga att snappsen flödade, likaså sångerna:)
De sista dagarna spänderade vi på Väderskär. Vi hjälpte pappa att bära ved, mamma och rensa land, badade i havet, åt mycket onyttigt och tog det väldigt lungt.
I torsdags gick vi en stund på stan i Linköping innan vi åkte hem till Sundsvall. Väl hemma åkte vi och hälsade på Mårten i Silje, han såg ut att må väldigt bra:)
Vi gick på stan och shoppade lite, jag köpte ett par nya jeans:) I lördags hade vi en försenad inflyttningsfest. Den var riktigt lyckad:) Förutom en sak, det kom folk som vi inte kände... kompisar till kompisar och av någon konstig anledning försvann det sprit för väldigt många, plus att någon öppnade vin/spritflaskor som vi fick i present! Kan säga att mina kompisar gör inte så! Sedan finns det en del som inte verkar ha något hyfs alls, spottar lössnus i diskhon utan att spola bort... Jag vet att jag låter som en gnällkärring men det finns väl gränser...
Har inte tid att skriva mer just nu, måste städa trapphuset:(
2 dagar semester till:)
David och jag efter en tapasafton...
David och jag på mallis