Påsk helgen

känner att tiden rinner iväg men jag måste ju ändå uppdatera om min påsk helg.....

Jobbade skärtorsdag kväll och gick hem och kvällfikade tillsammans med Thomas, underbart!
Långfredag var vi och tittade på ett eventuellt framtida boende, just nu är det bara ett renoveringsobjekt men om Thomas får sätta klorna i det kommer det att bli en fina 4:a vid havet (man ser havet från köksfönstret), ligger vid ett slott på en bondgård, egen brygga, verkligen jättefint:) Vi har väl nästan bestämt oss för att det blir så... Tittade på Let´s dance, åt god mat och drack vin.
Påskafton var vi hemma på dagen och tog det lugnt och hade det mysigt. Kvällen tillbringade vi med J:et och Markus plus lite Loftahammarsbor på krogen. Vi började på Briggen och käkade mat som var sådär sedan gick vi vidare till Harrys och Paladium.
Påskdagen var min 27-årsdag och jag kunde inte haft en bättre födelsedag. På förmiddagen kom mamma, pappa, Birgitta, Klas och Robert och fikade. Av mamma och pappa fick jag en digitalkamera, gud vad snälla dom är. nu kommer jag att kunna uppdatera med bilder lite oftare:) Av Thomas fick jag en bok och jättefina lattemuggar från Höganäs.
Annandag påsk var Thomas och jag i simhallen och badade, det var ju inte igår man var i Västerviks badhus men det var sig likt:) Tyvärr var Thomas tvungen att åka hem på kvällen och det är det värsta med kärleken:(

Påskhelgen har varit helt underbar förutom förkyldning:(

"Förut har jag sagt att det varit seriöst men den här gången är det på allvar, på riktigt"

Om 5 dagar tar jag polon till Ängelholm igen....

Blev sugen på en lista

när jag såg Ankans, som hon tagit av Biggis:) men här komer en:

Vad gjorde du för tio år sedan?
Jag gick första året på gymnasiet, var tillsammans med Niclas och hade precis börjat buggkurs med J:et. Bodde själv i en etta på Albert tengers väg och var i stort sett sambo med J:et. J:et och jag åkte land och rike runt för att dansa till de bästa dansbanden och med "dansproffsen", mest blev det nog Casanovas. Vi hade även börjat med vår bisyssla, brygga vårt underbara smultronvin:)

Vad gjorde du för ett år sedan?
David och jag hade precis flyttat in i vår nya lägenhet. Vi hade lämnat bort Mårten. Jag jobbade på Njurmedicin i Sundsvall och hade nog precis börjat tvivla på att mitt liv i Sundsvall skulle kunna fungera.
Vardagarna bestod av jobb, myyyycket fika med vänner, träning på step in, fester och kvällar med Lina och kicki.

Fem snask du gillar.
Chocklad, kaffe, mintkola, chashewnötter och delicatobollar.
Vad skulle du göra om du var miljonär?
Köpa ett hus vid havet, alltid vara nyfärgad och nyklippt, skänka till hjärtebarnet, ge mina nära och kära...

Tre dåliga vanor:
Lägger kläder överallt, klämmer finnar som nästan är obefintliga, morgontrött!


Fem saker du gillar att göra:

Vara med Thomas, dansa, träna, träffa vänner, resa.


Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:

allväderstövlar, slips, skinnbyxor, midjeväska,

Fyra favoritsaker:
Om jag får kalla Thomas för en sak så säger jag Thomas, plattången, mobilen, läppglans, polon!


Hinner inte blogga

men jag ska försöka att fatta mig kort, som Muffen brukar säga:)

I dag är det en mycket speciell dag, jag kommer att gå hem från jobbet som vilken torsdag som helst och kanske är Thomas hemma hos mig då, eller så kommer han straxt efter, det är extrem lyx:)

I helgen ska vi titta på hus, ut och festa och käka med J:et och Markus och några fler, fira min födelsedag och mysa så mycket vi kan:)

Helgen som var tillbringade vi i Bonnarp (hemma hos Thomas). Den här gången slapp jag alla byten mellan tåg och buss istället åkte jag polo, diggade musik och åt godis. Var lite nervös innan, det är ju ändå 35 mil och jag tror aldrig jag kört så långt själv. Det gick iaf väldigt bra, hittade hela vägen utan att köra fel. Missade i och för sig infarken till Thomas föräldrars gård men det var ju inte hela världen. Vilken känsla att omfamnas av en arbetsklädd hotting efter en månad utan varandra.

Fredagen blev det som vanligt Let´s dance, vin och god mat.
Lördagen överraskade Thomas mig hela dagen:) Förmiddagen åkte vi till Höganäs och tittade i Höganäsfabriken, gud vad mycket fina porslin det finns. Där var det också en "påskmarknad" som vi gick på, Thomas köpte lite sill och senap. På kvällen tog vi tåget till Helsingborg, (jag visste inte vad vi skulle göra), där gick vi ut och åt jättegod mat och drack gott sedan tog han med mig på en konsert med Louise Hoffsten, jättebra och mysigt var det! Sedan fortsatte vi kvällen med goda drinkar och party. Han är verkligen fantastisk, skulle aldrig vilja ha eller kunna få någon bättre!
Söndagen åkte vi på "vår" söndagsdans och det var lika mysigt som vanligt, även om bandet inte var allt för bra:)
Resan hem gick något tyngre pga. ointresant mål, snöoväder och en felkörning i Värnamo!

Lina och Kicki ni är fantastiska, av dessa underbara vänner fick jag en födelsedagspresent på posten i morse. En jättefin skjorta och en "vänner för livet bok". Tack ni är så snälla och jag saknar er så himla himla mycket!

Nu ser jag fram emot en underbar påsk tillsammans med världens bästa!

Jag lyckades lika bra som Muffen med att fatta mig kort:)

GLAD PÅSK!!

Herregud

vad skönt det är att vara ledig efter den här helgen. Just nu vill jag varken se eller höra något om sjukvård (förutom serien sjukhuset:)). Just nu känns det verkligen ohållbart på avdelningen, man stresar snart ihjäl sig dessutom hinner man nästan aldrig att äta och gör man det får man kasta i sig maten och ha ont i magen resten av dagen! En vidarutbildning kanske vore på sin plats, har funderat men ja kan inte riktigt bestäma mig mellan IVA och barnmorska, svårt....

I dag öser regnet ner, trist efterso jag är ledig men jag ska nog lägga mig under filten och läsa den sista Stig Larsson boken.

2 dagar kvar tills jag träffar honom, det ska bli obeskrivligt skönt att äntligen få vara med honom.

Jag borde verkligen klippa mig, träna mer och framförallt äta mer frukt. Känner mig trött väldigt ofta och det kanske är C-vitamin brist.

I gårkväll umgicks jag lite med mina kusiner Birgitta och Robert, det var väldigt trevligt:)

Nu ska jag ut en liten sväng i regnet!!

Jag hade så gärna velat

dansa i kväll.......

Zlips spelar i Ljungsbro och jag hade ju tänkt åka men kunde inte byta bort min jobbkväll.  Vet massor av bra dansare som skulle dit, vet att det skulle ha blivit en super kväll....

Nu sitter jag på jobbet men ska hem snart, väntar bara på ett anhörigsamtal som jag lovat att ta.

I dag sa föresten en anhörig : "Fy fan vilken härlig syrra du är, fortsätta att vara precis som du är" Om han visste hur mycket det värmde, efter denna satans stressiga helg betyder det allt. Helt plötsligt blev stegen lättare, leendet kom tillbaka, jag nästan svävade fram, (om man för överdriva lite:))
Jag tackade och bockade och sa att han hade gjort min dag:)

Om en vecka är jag hos stjärnan. Känns nästan overkligt efter 1 månad utan honom. En liten ljusglimma börjar träda fram:) Lyckoruset infinner sig och hjärtat bultar....

I morgon gör jag min sista av 4 kvällar på rad, skönt.
Nu ska jag hem, prata med Thomas, fika och sortera tvätt!

Godnatt och hoppas att alla Ljungsbro dansare har en uuuunderbar kväll!

Som ett yrväder

brakar J:et in i lägenheten och drar med mig hem till henne där jag ska hjälpa henne och montera ihop en tv-bänk. Där korkas det upp rödvin och snacks... Tyvärr var det fel på konstruktionen så vi fick koncentrera oss på vinet... Hon är verligen helt underbar! Precis som en vän ska vara, lättsam och full fart!

Har verkligen kommit på vad som gör att vänner blir "riktiga vänner", det är när man hjälper varandra med tråkiga saker, men får de tillfällena att bli roliga.
Känns skönt att bo hemma igen och kunna träffa J:et mer än några gånger per år. Vår nästa plan är påskafton, då ska vi ut och käka i Västervik och göra stan...
Nu ska jag sova, om jag kan. Dygnet är helt upp och ner efter magsjukan!

Godnatt!

Vårtecken

Under vår lilla promenad i dag hittade jag lite vårtecken som jag var tvungen att föreviga, för det är ändå bland det bästa som finns.
 Blåsippor, kanske lite otydligt men dom finns där:)

 Snödroppar och Krokus

 Vårlök (eller vad är det för något?)

 Inget vårtecken men en fin bild på mamma och pappa under det stora trädet som vi alltid lekte i som barn.

Bäst är ändå min pärla:
image267

Vad ynklig man är

när man ligger i magsjuka.... Är äntligen frisk nu efter 2 hemska dagar. Har ju varit så mycket magsjuka på jobbet så det är kanske inte så konstigt att jag fick det men jag har ju spritat för brinnande livet... Min räddande ängel blev iaf kusin Birgitta som kom med blåbärssoppa, jordgubbskräm, cola och en hänt extra, Tack!!
Det värsta av allt är att man ska behöva få en karensdag pga. att man blir sjuk av något som man med all säkerhet har fått från jobbet!

I dag är det fantastiskt vårväder, ska ut i solen alldeles straxt.
Andreas skulle komma och fika i kväll men det blev inställt, vi kanske ska ta det i helgen istället.

På söndag spelar Zlips i Ljungsbro och jag vill verkligen dit, ska kolla på jobbet om jag kan byta bort söndag kväll mot en dag i så fall kan jag åka:)

Åkte ut till mamma och pappa i dag, återigen vad skönt det är med egen bil:) Har hjälpt mamma att städa, tvätta fönster, laga mat och nu ska vi ut och titta på blåsipporna:)

Om en vecka ungefär får jag vara med Thomas igen, tiden går långsamt samtidigt som den rusar fram, lustigt....

Kram!

Ledig

känns nästan konstigt att vara ledig och inte ha något planerat. Det var länge sedan iaf. I dag har jag sovit ganska länge, ätit frukost i lugn och ro och gått en sväng på stan. Solen skiner och det är jättefint vårväder, funderar på att ta en promenad senare, men det är så trist att gå själv:(
Först ska jag iaf göra köttbullar. I går bakade jag bröd och det blev bra. Det var riktigt mysigt att dricka te, äta nybakat bröd och titta på film. Tittade på "Att göra en pudel" som gick på tv. Den var bra, inte det bästa jag sett men den var romantisk och lite sorglig, en måbra film:)
Jag har haft ont i huvudet i snart 2 veckor, på onsdag ska jag till optikern och det blir skönt!

Helgen har gått bra att jobba. Har haft en ovanligt lugn helg, det kan vara skönt ibland även om dagarna går lite långsamt.
Nästa helg ska jag också jobba men ska försöka att byta lite så att jag kan åka på dans i Linköping på söndagkväll.

Nu ska jag ut i solen!

Ser det inte fantastiskt ut

                

Shopping

Det blev en del shopping i Linköping, hittade tyvärr inga jeans men jag hittade istället:
2 tröjor
1 skjorta
Ögonbrynspenna
Taklampa till köket
Ljus och annat småplock från IKEA

När man bor i en etta måste man verkligen begränsa sina IKEA-inköp, har verkligen ingen förvanringsmöjlighet kvar, det är fullt överallt!
Let´s dance igår var intressant, trodde aldrig att Linda skulle åka ut så tidigt, tyckte att hon var riktigt talangfull. Carl-petter har kanske inte så mycket kvar att hämta men jag tycker att han är otroligt charmig, honom vill jag ha kvar:) I går var även snickaren riktigt het!
Nu sitter jag på jobbet och har nästan inga patienter, magsjukan is back!!!
Jag har glidit tillbaka lite i mitt godsmissbruk så nästa vecka ska jag träna stenhårt och inte äta något godis alls!!! Skulle egentligen kunna börja i dag men jag fick med bullar från mamma och pappa och sedan finns det nobless på jobbet:)
Pratade med Andreas idag, vi har ringt varandra i snart en vecka utan att vi fått tag i varandra. Snackade om allt möjligt, skönt att ha honom som vän igen:)
I går var det riktigt vårväder och idag är det som värsta hösten, det är verkligen konstigt väder. Jag hoppas verkligen att sommaren blir fin, känner att det finns ett stort behov av sol. Kollar på sista minuten resor lite då och då, det är ett tecken på att kroppen skriker efter värme, sol och bad. J:et undrade om jag ville följa med på en resa till barcelona, låter lite lockande men just nu är det stranden som jag vill ha:)
I morgon har jag planer på att baka bröd och kanske till och med göra en laddning köttbullar:)

I dag när jag tog min polo och brassade in till Västervik kändes det overkligt bra, vilken frihet att kunna åka vart man vill när man vill, helt oberoende av vad andra gör. Hög musik och lite för tung högerfot:)

Back to work!!