Mina vänner bloggar dåligt

Nu får ni skärpa er!! Känns som om det var flera veckor sedan som ni uppdaterade ( Inte biggis). Eller så är det bara jag som har ovanligt mycket tid..:) Så kan det vara!

I dag är jag hemma från jobbet, har tagit semester men jag orkar bara inte jobba som det är just nu! Barnmorskan ringde förra veckan och nu ska jag börja ta blodtryckskontroller 1 gång i veckan, eventuellt blir det sjukskrivning men det får jag nog veta på torsdag då det är dax för nästa kontroll.
Jag som alltid har haft lågt blodtryck, känner mig som en otränad valross!
Jag hoppas också på att blodvärdet har gått upp lite...

I dag på min semester har jag städat lägenheten, bytt sängkläder, bakat bröd och titta på förlossningskliniken. Känns ändå som om jag har tagit det ganska lugnt trots att jag haft något att göra hela tiden. Men herregud man kan ju inte lägga sig på sofflocket i vecka 29!

Nästa vecka ska vi titta på ett hus. Ni som är intresserade kan kolla in det på hemnet, Jennyvägen 10!

Simhallen har öppnat!! Min räddning till motion, det måste ju vara bra för blodtrycket!

Jag har fastnat för tradera, har aldrig fattat riktigt hur man shoppar där men nu gör jag det, vilken guldgruva:)

Hittills har vi köpt en banrvagn (svart emmaljunga -06), mammakläder, torparlampa och kanske lite barnkläder:)

I söndags var jag i Loftahammar och träffade J:et och Maria, väldigt trevligt. J:et bjöd på lunch efter att vi varit i skogen för tittat efter trattkantrareller, hittade 4 st.

Nu är det nog soffan som gäller!! I kväll e det ju äntligen hemma och desperate housewifes, saknar bara mina desperate vänner Lina och Kicki :(

Hej hopp!

Visste inte vad trötthet var innan!!!

Har varken haft tid eller ork att blogga på sista tiden... Vad har hänt sen sist då??

Shoppat en massa i Ullared, en super rolig resa med mina jobbisar.

Haft fest hos oss med Sofia, Andreas, Sofie, Erik, J:et; Markus, Björn och Christroffer. En jättetrevlig kväll men efter en middagsbjudning e man ganska slut... Hamnade i soffan ganska tidigt, tur att de har överseende:)

Haft en romantisk weekend i Stockholm med Musikalen Buddy Holly, restaurangbesök, mysiga fik, shopping, Vasa och ett annat inredningsmuseum. Det bästa av allt var givetvis en massa tid med kärleken:)

Vaccinerat mig mot svinis, kändes som om armen skulle ramla av men nu e det gjort och det känns skönt även om jag var tveksam.

Varit hos Barnmorskan.

Gravidinfo:
Väger nu 78 kg, helt ok faktiskt, hade bara gått upp 1 kg på 3 veckor:) Magen hade vuxit eller kanske ska jag säga krympit in i den normala kurvan.
Mitt Hb hade sjukit till 100, äter ju massor av saker som innehåller järn men det hjälper ju inte. Ska ta 2 st. tabletter per dag nu.
Blodtrycker var 150/80, och det är inte ok! Barnmorskan skulle prata med läkaren om ev. sjukskrivning. Hoppas jag kan fortsätta jobba för annars kommer jag att bli galen!
Hjärtljuden var lite svåra att höra den här gången men efter mycket letande pickade det på i 142 :) (tyder nog på en tjej).


Har haft en period av energi nu men den verkar ha försvunnit helt nu. Är trött och matt nästan hela tiden. Huvudvärk och yrsel. Känner mig verkligen GRAVID!
Här kommer lite andra bilder:
(Thomas, mina fantastiska viltbiffar, jag i gamla stan, Stockholm, gamla stan).
    

I morgon är jag ledig och det ska bli så skönt. Ska nog bara sova och vila.
I kväll kommer Thomas hem lite sent men sen blir det Bonde söker fru och myskväll:)

Nu ska jag göra mig en leverpastejsmörgås med persilja och ett glas apelsinjuice, allt för att få tillbaka energin!!

Känner mig på krigsstigen....

Stackars de människor som korsar min stig....(Thomas). Blir irriterad för allt, grinar för allt och känner verkligen hur ilskan bubblar inom mig... I vanliga fall går det ju hantera men det är omöjligt nu.... Jag märker hur Thomas verkligen försöker att välja rätt ord för att det inte ska rinna över...

I dag är jag ledig som tur e. Helgen på sjukan har varit tung och stressig, min rygg har värkt och värken i svankotan börjar sprida sig...

En positiv sak är att lillen i magen sparkar och lever om... Man märker att den finns:) Rörelserna syns till och med på utsidan av magen nu:)

I dag e det supermysigt höstväder så jags ka snart gå ut på en promenad, andas frisk luft och plocka äpplen.

På lördag ska vi ha fest hos oss. Middag, andra godsaker, vin, ramlösa och 10 fina vänner:)

Tänk elefanter som e gravida i 4 år... fy fan!!

Känns som om det e nu det börjar...

Har varit gravid i 5 månader men ändå känns det som om det e nu det börjar... konstigt! Var hos barnmorskan i tisdags, lyssnade på hjärljud, mätte mage och fick info. Vi bokade in fler träffar och nu börjar det bli täta träffar och provtagningar.

Det var en obeskrivlig känsla att få lyssna på lillens hjärta. Det dunkade på som bara den... 136 tror jag att hon sa... Jag har hört om det slår fortare än 140 är det en flicka. Vår känsla kanske stämmer att det blir en liten pojke... vi får se:) Hur som helst så lyckades jag att INTE gråta när hjärtljuden ekade i hela rummet. Hade tårar i ögonen men jag lyckades:)
Thomas var också lite tagen, tyckte att det var overkligt. Hans kommentar var: Fick du kontakt med yttre rymden nu!!

Proverna var bra förutom järnet, fick med mig lite Nifrex hem och barnmorskan sa: Man kan ju bli lite hård i magen av dom... ok, för det är man ju inte innan!!!  Jaja, man kanske blir lite piggare nu iaf!
Blodtrycket var på gränsen också, hade 140/80.. tycker själv att det e helt ok...

Magen låg lite över den normala kurvan. Fick lite panik då jag genast tänkte att: Shit de e en jättebebis! Men, det kunde vara så och gå till sig eller så bär jag barnet mer på utsidan! Vi får se:)

I dag e jag ledig och det e superskönt. Ska jobba hela helgen, det känns sådär men det är väl bara och härda ut. På torsdag ska vi till Ullared, shopping shopping:)

Nu ska jag fixa lite lunch till Thomas som snart kommer hem på lunchen:)

Måste bara lägga ut en bild från 2006, undra om jag någonsin får tillbaka min platta mage....