2009

Firades in i Ängelholm, känns overkligt att det nu är 1 år sedan. Så mycket har hänt under det här året!

Det största är givetvis att jag blev gravid. Den 14 maj visade stickan ett plus. Extremt omtumlande men underbart! Då visste jag inte att det väntade 12 veckor med en konstant bakiskänsla. Det gick över och det blev helt ok att vara gravid. Så småningom kunde vi börja känna det lilla livet i magen, för första gången kändes det att det var verklighet! Kroppen förändrades, humöret och kärleken! Jag har aldrig varit tjockare, känsligare eller lyckligare! Nu återstår bara 2 veckor (förhoppningsvis inte mer), tills vi får träffa vårt lilla barn!!

På jobbet har det egentligen inte hänt så mycket förutom att jag fått fast tjänst. Väldigt skönt och roligt med tanke på att jag trivs fantastiskt bra. Arbetskamraterna är toppen och tackvare dom känns det alltid roligt att gå dit. Det har varit mycket förändringsarbete och det har till och från varit jobbigt men så otroligt nödvändigt, utan det hade jag inte velat jobba kvar! I dag kan man räkna med att få äta sin lunch, ett stort framsteg!

Den sista halvan av året har husletandet varit i fokus. Vi har tittat på en del objekt men inget har haft allt. Thomas och jag börjar nog förstå varandra lite bättre när det gäller hus, läget och omgivningen. Det kommer nog att ta tid innan båda är nöjda men det är viktiga detaljer som måsta stämma! Vi startar 2010 med att titta på ett supergulligt hus som Thomas är förälskad i, frågan är bara om jag kommer att klara av avståndet till stan, till civilisation??? (hemnet: Odensviholm, Stenserum, haga 2).

Vi har semestrat lite också. I mars var vi på en skidresa i Italien som var otroligt rolig. Tänk att jag lärde mig att stå på ett par skidor, att jag faktiskt åkte röda backar utan problem, känner mig stolt över det! Fortsatte skidåkningen en helg i Åre med Lina, Jonas, Ossian, Kicki, Anneli och Kobbe.
I juni/juli tog vi Thomas nya buss och åkte runt och campade. Det blev dansveckan på Öland, Österlen, sydligaste skåne, Sakanör och Ängelhom. Trots mitt illamående hade vi en fantastisk vecka tillsammans.

En stor brist detta året har varit träning!! Herregud, jag som alltid tränat har helt lagt av! Har känt panik och ångest över det men mitt nyårslöft får nog bli att ta mig ut mycket med barnvagnen:)

Ser fram emot 2010, känner på mig att det kommer att bli ett fantastiskt år! Året kommer att firas in med J:et, Markus, Sofie, Ulf och Björn. (Annika och Henke fick åka till BB).

Livet kommer att förändras väldigt mycket, vilket är både spännande och lite otäckt. Jag är så glad och tacksam över att jag har Thomas, att det är vi. Han trollar bort alla obehgliga känslor och ersätter dom med lycka!

♥ Jag och Thomas från nyårsafton 2008-09!!! ♥


Gott nytt år alla mina nära och kära!!!


Hemma igen

och det känns jätteskönt med tanke på kistan!
Julen i skåne har varit super mysig. God mat, träffat hela familjen Höjrup i flera dagar, träffat Thomas kompisar, julhandlat och tagit det lugnt. Vi fick en vit jul och det var ju toppen:)
Julafton började vi fira redan på morgonen hemma hos Johan och Camilla, de bjöd på julfrukost, som i och för sig varade till kl. 13.30...:) Ett bra betyg alltså!
Eftermiddagen ägnade vi till matlagning och julfix inför kvällen, då vi firade med Thomas familj och delar av släkten. Trots att jag inte firade jul hemma var det en jättebra julafton.
Bebisen har sprattlat på hela veckan, känns ibland som om mitt högra revben ska ryka! Det har blivit en del sittande på trästolar eftersom vi hälsat på en del och ätit skånska middagar (de sitter alltid lääänge och äter), och det har varit otroligt jobbigt för rygg, mage och bäcken... Jag har givetvis fått dispens att lägga mig i soffan en stund:)

Julafton:
Julfrukost hos Johan och Camilla:

       

Julaftonskväll i Bonnarp:
   

Känns som om jag klagar väldigt mycket över mina svullna händer och fötter men ta en titt på mina fötter och vader, det här är ingen extrem bild, så här ser de ut varje kväll, trots stödstrumpor:


Magen växer så det knakar, är nu i slutet av v. 37. Bara 3 veckor kvar tills BF!!
 

Fick veta att jag har lite läsare till min blogg i skåne. Har faktiskt funderat en del på vilka som läser min blogg, ser ju på statistiken att det är många som är inne på min sida men det är ganska få och alltid samma som lämnar en kommentar.... Så, om jag inte vet att du läser kan du väl skriva en kommentar... mest för att det är kul för mig att veta:)

I kväll blir det film, filt och soffläge!! Det hör till ovanligheten en juldag kan jag ju säga men så är det och för mig känns det som en perfekt juldag:)
I juldagarna ska vi även fira jul med mamma, pappa, Mimmi, Kalle, Birgitta, Klas och Robert. Vi ska fira mammas födelsedag, gå på mellandagsrean och fortsätta fixa för ankomsten. Det bästa är att Thomas ska  vara ledig hela helgen:)

God fortsättning!!!


Mot en jul i skåneland!

I morgon åker vi mot skåne igen, har ju inte varit där sen i sommaras. Kommer att kännas konstigt att fira jul utan mamma och pappa men jag e ju trots allt 28 år, så jag borde klara av det:)

Vintern har kommit och det är underbart!! Mycket snö, sol och -5 grader, kan det bli bättre??

Var hos barnmorskan igår. Läget är ganska oförändrat förutom att blodtrycket var bra, 140/70, det kan man ju inte klaga på:) Bebisen hade sjunkit ner lite mer men inte helt fixerad. Kan säga att det känns i bäckenet att den är påväg neråt:) Ganska skönt känsla ändå:)
Inga bristningar än, fortsätter att smörja och hålla tummarna!
Fick med mig en tensapparat så att vi kan träna lite innan förlossningen, även bra att ha under förvärkarna.

I kväll är det sista delen av bonde söker fru. Känns lite trist att det är slut men de fann ju kärleken och det är huvudsaken:) Även om jag tror att Roger kommer att få det tufft! :)

I dag har jag shoppat julklappar och fikat med Mahlin på stan. Mahlin träffade jag i Sundsvall och för några veckor sedan träffades vi igen via gemensamma bekanta, väldigt kul:)

I dag drog budgivningen igång på huset. Vi drog oss ur då det började gå över miljonen!


Ska bli underbart att åka till skåne, att Thomas är ledig tills efter nyår, fira jul och att det kommer att vara en vit jul och att bebisen snart är här....

Önskar alla en god jul!!!!

1 månad kvar till BF!!

Känns bra:) Inte så overkligt längre men känner heller ingen brådska med att föda...  Känner mig redo, tror jag:) Förväntasfullt med förlossningen och att äntligen få se vad det är som sparkar på så mycket... Flicka eller pojke... De sista dagarna har min känsla övergått lite mer till flicka... Vem ska den vara lik?? Så mycket man inte vet..
En månad kvar tills beräknat datum, undra om jag kommer att gå hela tiden? Har iskallt räknat bort att jag kommer gå över tiden:)
De senaste dagarna har jag fått mer ilningar och ont i ryggslutet, tröttheten börjar komma tillbaka mer...
På lördag åker vi till skåne för att fira jul. Jag hoppas inte att jag kommer att förlösa i skåne även om det förmodligen är ännu bättre vård där.

I går var vi på IKEA och handlade lite saker till bebisen. Det blev ett skötbord man hänger på väggen, smidigt och bra. Handlade även ammningstoppar och lite bra linnen. I dag har jag fixat lite i barnkammaren:) Känns mysigt att bädda sängen och vika ihop bebiskläderna...

På fredag börjar budgivningen på huset. Vi ska vara med men vi har inte bestämt hur mycket vi kan tänka oss att ge... Jag vill verkligen ha ett hus, ett eget hus utan lustiga grannar...

I veckan är det bonde söker fru onsdag, torsdag och fredag, kan det bli lyxigare:)

Nu till fortsatt barnrumsfixning:)

Julbord med kollegorna!!

I går var sjusköterskorna från jobbet här på julbord. Supertrevligt, roligt och mysigt att träffa dom igen. Höra lite skvaller (de hade dock inte så mycket att svallra om), och bara prata!

Emelie och söta Ella, Katja och söta Enzo, Sandra och Emelie hugger in på julbordet!!
   

I går var jag även hos barnmorskan så här kommer lite gravidinfo:
Blodtycker var 150/80, högt men stabilt. Hjärljuden 150, magen ligger över sin kurva och jag fortsätter att hoppas att bebisen inte väger 5 kg.! Väger nu 83 kg, känns hemskt men jag kan verkligen inte göra någonting åt det nu. Först var 80 kg en skräck, nu börjar jag tänka: bara det inte blir 90 kg!!!
På namnfronten har vi inte blivit klokare, nya namn dyker upp hela tiden, men det är Thomas som är en idéspruta!
Händer och fötter är som ballonger, och ont gör det! Annars mår jag väldigt bra, kan andas bättre och minimalt ont i höfterna. Lillen är väldigt aktiv och sparkan på, ibland får man nästan peta tillbaka en fot.
Några bilder också, spricker jag inte nu så gör jag det aldrig! v.35!! (Det kan vara 7 v. kvar och då vet jag inte hur det ska sluta!).
  

Har börjat tänka en del på förlossningen. Har hört både skräckhistorier och vackra historier. Antar att det kommer vara någonting där imellan. Känner mig väldigt förväntansfull, ska bli en upplevelse och jag har läst en del om hur man ska tänka, möta smärtan osv. Förstår att det är som bortblåst när man väl ligger där men jag ser det som en utmaning!!

I helgen ska vi fira pappa som fyller år, titta på luciatåg i kyrkan, åka till IKEA, handla julklappar och försöka att få ordning på barnrummet!

Huset vi tittade på har potential men herregud vilket renoveringsobjekt! 900 000 är utgångspriset och för det får man i stort sett bara ett skal. Allt måste göras! Vi är intresserade men gärna för mindre pengar så vi får se hur det går med budgivningen!

Nu ska jag sträcka ut min kropp!!

Nu är det nära...

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 9 dec 2009.
Din graviditet startade Fre 10 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 24 apr 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 244 av 280. (87,1%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 5 fulla dagar (v34+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 14 jan 2010
Du har 36 dagar kvar till beräknad förlossning.

Det här känns helt overkligt men underbart, snart e det lilla livet hos oss:)

Fullbokad dag...

Har precis ätit frukost och ska ta tag i lite städning. Thomas kommer hem tidigt i dag och då ska vi till bvc och intyga faderskap, titta på ett hus (skulle kunna vara mitt drömhus), en bit mat på stan och efter det ska vi möta upp mamma och pappa för att se luftslottet som sprängdes.
I torsdags var jag hos barnmorskan och tog bltr. Det hade gått upp lite igen men var fortfarande under kontroll, ska dit på torsdag igen.

Nu känns det som om magen har ändrat karaktär något.. Svårt att förklara men det ilar väldigt mycket i ljumskar och nedre delen av magen. Det har blivit lättare och andas men händer och fötter känns som ballonger, lillen håller ibland på att sparka av mitt högra revben... Börjar få mer ont i höfter och bäcken men mår väldigt bra:)

Har fått en del gjort sedan jag gick hem från jobbet.
Målat spjälsäng (det var ett evighetsprojekt)
Renoverat 2 stolar
Julpyntat
bakat
Satt in väldigt mycket foton i album
Vilat

I lördags var vi på julbord i Heda. Väldigt gott, trevligt och roligt men jag hade inte så mycket ork... Trots det orkade jag till kl. 01:30!!
Tog inte så mycket bilder men här är några...
  

En bild på mina stolar:)


Nu ska jag ta tag i städning och kanske lite mer frukost:)


Huvudvärken....

Den har verkligen inte blivit bättre... I går när jag kom hem från stan ringde jag till förlossningen för lite rådfrågning och de tyckte absolut att jag skulle komma in, speciellt eftersom mina händer har svullnat upp mer...

Ringde till Thomas som kom hem och vi åkte till förlossningen. Fick träffa en jättetrevlig banmorska, Beata.  Blev uppkopplad på med ctg och bebisens hjärta pickade på som bara den... mellan 130-170 hela tiden, (kanske en flicka ändå). Blodtrycket var bra, 130/66. Blodproverna de tog (toxprover), var också felfria. Ingen äggvita i urin. Man kunde se på ctg kurvan att jag hade regelbundna och ganska täta sammandragningar men det var ok eftersom de är smärtfria, men det känns ju som om bebisen kan komma tidigare...

Hur som helst så var det skönt att veta att allt var bra. Huvudvärken kommer säkert från nacke och axlar. Samma tid förra året hade jag jättemycket spänningshuvudvärk...

Det var bra för oss att få träna på att åka till förlossningen också, vi gick givetvis fel så nästa gång vet vi:) Kan ju vara lite mer akut då:)

Thomas kommer att bli världens bästa pappa och världens bästa stöd för en mamma, han är det bästa jag har! (börjar nästan grina när jag skriver det) Hoooormoner!!!!

Nu ska jag ut till min lilla mamma i Loftahammar!!!