För 3 månader sedan

låg vi på bb. Herman var bara några timmar gammal... och jag var helt slut!! Kroppen värkte, blödde och jag kämpade med amning och förstod inte alls hur och vad jag skulle göra med det lilla livet!

Är så glad att tiden har gått och vardagen infunnit sig. Första tiden var inte kul. Så mycket känslor... Tror alltid att jag avslutade ett skratt med att gråta...

Hur som helst är jag så glad och lycklig nu. Meningen med livet är så självklar!!

I dag blir det klipp och färg, extremt efterlängtat :) Thomas ska också klippa sig och mamma och Anneli ska vara barnvakt. Första gången som vi lämnar bort honom... Kommer gå strålande, iaf för dom :)

Stress

Trodde nog att vardagen skulle vara lite mer harmonisk som småbarnsförälder. Är absolut inte missnöjd, älskar att vara med Herman men det är absolut inte guld och gröna skogar! Herman bestämmer hur dagen ska bli!

Just nu gillar han babygymmet men han hatar att ligga och titta på det själv så jag tillbringar stor del av min dag på golvet. Men man får gör det bästa av det. Man kan ju både äta, sova, läsa tidningen, öppna posten och ringa samtal på golvet!
Två bilder från en golvdag:
Thomas har köpt hörselskydd till Herman, han är redo att följa me dpå dans nu. Vi poppade på som bara den och han reagerade knappt :)


Det händer så mycket. Flera gånger i veckan tycker jag att jag märker hur han utvecklas. Har har upptäckt sina händer nu. Han kan plocka ur nappen själv, men har har inte fattat hur man får tillbaka den men han vet att den hamnar på plats igen om han skriker :) Han har blivit mycket stadigare också!


Fredag igen och vi ska bara ta det lugnt!! Thomas mage håller på att ge upp, han har ju en ovanligt stessig och pressande vardag, allt ska gå ihop! Det e inte lätt att vara nybliven pappa och nystartad egenföretagare!

Får jag sova i helgen ska jag pyssla om mitt hjärta!!


Skåne närmar sig!

Det är verkligen inte långt kvar tills vi åker till skåne och stannar där i en månad. Blir svårt att packa för en hel månad... Ska bli kul iaf och komma iväg. Lite miljöombyte och Herman får träffa sin farmor och farfar igen. Planerar att gå måycket promenader när jag är där, kanske komma igång med lite löpning. Vårshoppa lite. Kankse en sväng till Ullared. Vore även kul att se Danmark på våren. Mycket dopplanering och en del fix i salen.
Kommer säkert att kännas lite konstigt att vara hemifrån så länge också men det ska nog gå bra, jag är ju med mina juveler :)

Herman har blivit frisk och det är fantastiskt. Har fortfarande dierreér men det e ju svårt att avgöra om det e normalt eller inte. Han e glad och pigg som vanligt.
Sötisen:


Den här veckan och nästa är i stort sett fullbokad.
I morgon: Stan med mamma.
Torsdag: Mammabarnfika med Annsofie, Anna och Sofie.
Fredag: Mördarrundan med Albertina, Sofie och Jessica.
Lördag-söndag: familjemys och jag kanske ska på dans i Linköping:)))

Måndag: Vaccination på bvc och jag ska KLIPPA mig :)
Tisadg: ?
Onsdag: ?
Torsdag: åker vi till skåne!

Längtar verkligen till månadg då jag ska klippa mig. Det var ju ett tag sen om man säger så:) Håret har verkligen förändrats under och efter graviditeten. När jag var gravid blev håret mycket lockigare och tjockare och nästan aldrig fett. Än så länge har jag inte tappat så mycket hår, alla säger ju att man gör det efter graviditeten. Jag håller tummarna för att jag är ett undantag.

Måste passa på att gratta Ankan som tagit körkort, grattis ankan och kör försiktigt!!

Mitt hjärta blöder!

Herman är sjuk och jag kan inte göra någonting!

I går natt märkte jag att han var annorlunda, ville inte äta så mycket och de han fick i sig spydde han upp. Tog tempen, lillplutten hade 39,1.
Ringde till sjukhuset och blev vidarekopplad till sjukvårdsupplysningen, en jättebra sköterska lugnade mig, pratade med en läkare och tyckte att vi skulle åka in till barn på morgonen.
Hade inget febernedsättnade hemma (kände mig som världens sämsta mamma), men Herman somnade om och när han vaknade hade han 38,6.
Åkte in till barn. De tog blodprover, tittade i öronen, halsen. lyssnade på hjärta och lungor och klämde på magen. Allt verkade bra förutom att Herman var väldigt besvärad när han kände på magen, annars sov han sig igenom allt utan blodprovtagningen.
Läkaren trodde att Herman hade fått i sig någon bakterie. Återigen kände man sig som världens sämsta mamma som förmodligen hade slarvat med nappar eller nappflaska! När vi kom hem kom mamma och pappa och tittade till oss. Skönt när man känner sig så maktlös!
I dag mår han bättre. Feber i morse men feberfri nu på eftermiddagen. Han äter bra men har fortfarande diarré. Känns som han hade någon form av maginfluensa...
Jag vill aldrig mer att han ska vara sjuk. Som jag älskar detta lilla liv!

I kväll skulle vi egentligen ha lite gäster och bjuda på porterstek men det fick vi avstyra. Vi ska äta porterstek ändå men vi får hoppa över vinet!

Annars så har det ju varit fantastiskt väder i slutet av veckan. Jag har bränt näsan i solen, (som vanligt), gått långa promenader och verkligen tagit tillvara på tiden som hemmamamma :)

Har träffat Annika, Axel, Jenny, Hugo och en gravid tjej som hette Ester. Vi fikade och snackade på Stures. Trevligt och kul, vi kommer nog att träffas igen!
Fick lite flaschback när jag såg en gravidmage och pratade om väntan på att föda barn. Det var ju inte länge sedan som jag satt hemma och bara väntade på att värkarna skulle dra igång. Tiden går fort och så mycket som ändras. Livet kan inte bli bättre än vad det är, när Herman är frisk alltså:)


Så stor

är både Herman och min kärlek till honom!!!
Var på bvc i går och nu väger han 5630 och är 61 cm lång. Trodde att han skulle väga mer då det känns som mina armar ska gå av ibland. Helt enkelt så att jag måste börja träna!!

Mina nya liv som jag utlovade efter påsk går ganska bra. Har inte ätit något godia i veckorna och minskat väldigt mycket på gofika.. Minst en promenad om dagen ofta blir det två. Känner mig nöjd även om jag inte känner något resultat än. Äger ju ingen våg och det e nog tur!! I morgon ska jag ut till mamma så då ska jag passa på att väga mig.

I går innan bvc var jag och hälsade på hos Ellenor och Ida. Jättetrevligt och Ida som väger 6 kg, alltså nästan lika mycket som Herman fast hon är 2 månader äldre, var supersöt! Som vanligt e det kul och skönt med mammasnack!
I morgon blir det mammabarnfika på Stures i Loftahammar med Loftahammarsmammorna, snacka om att jag lever ett mammabarnfika liv, eller som Thomas säger: Lattemamma :) Det stämmer inte för jag dricker inte latte och fikar (nästan) aldrig på stan :)
På fredag e det dax för mördarrundan igen, skönt:)

Pratade lite jobb igår med Ellenor och jag saknar verkligen inte att jobba. I början när jag var hemma ville jag inget annat än tillbaka och jobba men nu e det så sköööönt att inte jobba. Våren e här, snart sommar och jag ska vara ledig lääänge till :) Ska verkligen tänka på att njuta, alla säger ju att det går så fort!

I dag blir det en hammadag med plutten. Vi ska vara ute så mycket det går!!

Helgens bild!

Helgen har som vanligt gått superfort men vi har haft en väldigt bra helg!
Fredagen var vi hos J:et och Markus på grillningspermiär. Underbart gott! Där var även Maria och hennes familj, kul att träffas, det blir alldeles för sällan!

En bild på mina bästa barndoms vänner Maria och J:et:


Det blev ett glas vin, igen :)


Lördagen var vi i Heda. Planen var att vi skulle skjuta lerduvor och det gjorde vi men i regn och rusk. Herman och jag satt kvar i bilen och det passade oss perfekt:) Kvällen var som alltid i Heda, trevlig och massor gott att äta!

I dag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Kan behövas efter två sena kvällar. Var hemma runt kl. 24  både freag och lördag. Herman har sovit bra men vaknar oftare för mat nu!

I dag fick vi ett spontanbesök av Sofie, Erik, Tindra och Molly. Vi tog en promenad och fikade, trevligt och kul:)

Helgens bild är på mina absoluta favoriter:


En bild från veckan som gått också, morgonmys:


Veckan som kommer blir det vägning på bvc och förhoppningsvis en date med Ellenor, mördarrundan och säkert fler mammabarnträffar :)Ny vecka!

och nu börjar mitt nya liv!! Inget godis i veckorna och promenader varje dag! Grav. kilona måste bort!

Hela helgen har jag ju fått sovmorgon och i dag fortsatte Herman att unna mig den lyxen:) Han åt klockan 01, 05 men sen sov han vidare till 08.45!! Jag längtar så hemskt mycket tills han börjar sova hela nätter. Vissa barn gör det ju tudligen runt 2-3 månader, andra verkar ju aldrig göra det så man kan ju bara hoppas:)

Förra veckan var vi på efterkontroll på mvc. Fick en jättebra barnmorska, barnmorskan vi gick hos innan har själv fått barn nu.
Fick prata en del om förlossningen och få svar på en del av frågorna vi hade. Inser att vår förlossning verkligen var under all kritik. Tror att jag ska skriva ett brev till chefen på förlossningen, hon måste få veta hur hennes personal jobbar! Vissa fantastiska och vissa borde inte få förlösa mer. Har ju tänkt på förlossningen massor och det som gör mig mest arg är nog att barnmorskan helt uteblev. Kom inte när vi ringde, bad om något att äta men fick inget, ville veta vad som skulle hända men fick inget svar på 8 timmar... På mvc tyckte de att vi skulle prata med berörda för att få en förklaring men jag vill inte det, har ju redan fått en förklaring av berörd barnmorska och för oss var det bara bortförklaringar!!
Har ju läst min förlossningsjournal nu, den var dåligt dokumenterad men ser ju tydligt att jag var öppen 10 cm i 12 timmar och det är inte ok!! (fattar även jag som inte är barnmorska).

Har inte så mycket planerat i veckan. Ska ta en promenad med Albertina onsdag eller torsdag men annars har jag inte något bokat. I helgen ska vi nog ta med plutten till simhallen, spännande!

Om jag försöker riktigt mycket kanske jag kan få in båda händerna i munnen:)


Mysigt att gunga gungstol med pappa och trött blir man:

Påskafton

Tiden går så fort när man har kul:) Det är så skönt att ha Thomas hemma, även om han är ute och jobbar en del. Jag får iaf sovmorgon varje morgon:) Jag kan inte ha det bättre:)

Långfredagen var vi i Loftahammar hos mamma och pappa och åt påskmat, smarrigt men jesus vad mätt man blir fort. Vi tog en promenad i det fina vädret, tittade på sosidan som var tillbaka igen och bättre än någonsin:) Herman somnade och Thomas och jag smet ner till sjökrogen och mormor och morfar fick vara barnvakt. Skönt att komma ut lite även om jag tittade på klockan hela tiden och tyckte det var dax att gå hem:)

Påskafton var vi hos J:et och Markus och åt middag. Supergod lax. Herman sov sig igenom nästan hela kvällen. Jag tog mitt första (hela) glas vin och det smakade helt fantastiskt!! Men jag kunde bara dricka ett för annars hade jag somnat.I dag har jag, mamma och pappa och Herman varit på kulbacken på matmässan, gott och mysigt. Köpte te och knäcke.
I kväll blir det kalops!!


Solen

tittar fram i dag och gud vad mycket energi man får av det. Har tvättat, städat, sanerat kaffebryggaren, bytt sängkläder,duschat, sminkat mig och klockan är bara halv ett.. Glöm inte att jag har en 2 månaders bebis hemma också :)

Herman på ballen:


Det bästa är när pappa kommer hem och snackar med mig:


Mot Västervik och efterkontroll och middag hos Sandra, Klas och Ella!