Gott nytt år

I morgon är det nyårsafton och jag ska jobba! Känns både trist och bra. Har ju varit ledig en vecka nu så jag måste erkänna att jag längtar lite till jobbet:) Sedan tjänar man ju lite mer i morgon.

I dag åkte vi hem från mamma och pappa. Julen har varit jättebra förutom Davids magsjuka. Vi har hälsat på farmor som faktiskt var vaken mestadels av tiden, varit hos morfar som har flyttat till en servicelägenhet, träffat kusiner, morstar, fastrar och farbror med familjer, ätit alldeles för mycket, firat mamma och J:ets födelsedagar och myst i soffan. Hur bra det än är hemma så är det skönt att komma hem:)

I går hände en hemsk sak. Simpson hade inte bajsat på två dagar så vi började undra om han var förstoppad, och mycket riktigt! Han sprang till lådan hela tiden utan resultat, sedan började han att skrika och jama riktigt hjärtskärande. Han låg på golvet och krystade, så jag fick ta fram mina sjukskötersketalanger, ska inte gå in på detaljer men jag fick ut "klumpen".

I helgen har David och jag diskuterat fram och tillbaka:

1. Köpa en bostadsrätt i Sundsvall.
2. Hyra en lägenhet i Sundsvall, (här e det svinkallt på vintern och döhett på sommaren, och extremt störande trafik).
3. Köpa en bostadsrätt i Linköping.
4. Köpa/hyra något i Stockholm.
5. Söka vidare utbildningar.

Japp, det var det men vi har fortfarande inte kommit fram till något. Jo, kanske, vi sa att om vi inte flyttar innan så blir det förmodligen i samband med vidareutbildning.
Gud, det är skitsvårt... Jag vet verkligen inta vad jag vill, bara att jag e en rastlös själ just nu....

Ska sova nu så jag orkar traska upp till sjukan i morgon, pust!

Snart ska man hem igen

tiden går alldeles för fort... Hade kunnat vara hemma hos mamma och pappa en vecka till men tyvärr så kallar jobbet. Visst längtar man hem till sin lägenhet men man är ju här så sällan. Nu mår iaf david bra igen, har kunnat äta normalt och gått upp 3 kg.
I morgon fyller mamma 50 år. Hon har sagt ifrån om uppvaktning i tidningen men hon har bjudit släkten så det blir lite firande iaf. I dag har vi varit i Västervik och shoppat lite men jag hittade bara en present till J:et, hon fyller 25 år i morgon, samma dag som mamma:)

I dag har jag provat min locktång som jag fick av david, tror att det krävs lite teknik för att få det bra:) Men man kommer nog att kunna göra lite rockiga frisyrer:)

I dag  har Simpson kräkts och varit lite sjuk. Känns konstigt att han var min katt från början, han e iaf hur gullig som helst.

Har tittat lite på lägenheter på hemnet i dag. I Sundsvall, Linköping och Stockholm.. snacka om att jag e schizofren, men jag vet verkligen inte vad jag vill... vet bara att jag vill ha närmare hem och linköping e ju en bra stad men Stockholm känns också ganska bra förutom att man måste sänka kraven på bostad men det vore kul att jobba på ett riktigt stort sjukhus, skulle vilja jobba på Karolinska. Fördelen med Stockholm e ju att det e ganska nära för David och åka hem och för mig att hälsa på kompisar. Ibland undrar jag om jag överhuvudtaget kommer ifrån Sundsvall men jag vill verkligen det.... man e ju bara ung en gång:)

Nu ska jag försöka att packa lite smidigt, man har ju lite julklappar som ska fraktas hem....

God fortsättning!

Dåligt med julstämmning

har det varit den här julen. Mycket pga det våriga vädret och den stora anledningen: David har haft magsjuka!!! Det har verkligen varit en hemsk julafton och juldag för honom, har han gått ner 6 kg, det e helt otroligt, själv har jag nog gått upp.Nu håller jag, mamma och pappa tummarna för att vi inte ska få det.... Vi har skurat toalett, badrum och oss själva med klorin. Känner mig handikappad utan sjukhusspriten!!!
I dag har iaf David druckit lite blåbärssoppa och vatten:)

I går skulle ju jag till Västervik med J:et och parta men jag stannade hemma hos David, kändes inte så snällt att lämna honom själv med mamma och pappa i det tillståndet som han var i.

I kväll har jag träffat mina gamla kompisar (J.et, Anna, Therese och malin P). Vi brukar alltid träffas annandagen. Det har varit super trevligt och roligt:) Kanske lite för mycket att äta men annars perfekt:) Ska försöka hina med en till date med J:et inan jag åker tillbaka. Hon fyller ju 25 år den 29/12, samma dag som mamma fyller 50 år. Tycker så mycket om den här dagen på året då vi alla träffas igen. Vi kan verkligen prata i 100 år om minnen.

Julaftonen tillbringade vi iaf i Västervik hos min kusin Birgitta och hennes sambo Klas, moster Mimmi och hennes man Kalle, kusin Robert och min familj. Innan det åkte vi till farmor, morfar och faster + kusiner och önskde en god jul. Tungt att se farmor så försämrad men ändå skönt att hålla om henne igen. Julmaten var jättegod men jag åt inte så mycket i år, är lite stolt över mig själv:) Jag tror att alla blev lada över sina julklappar. Jag fick bordsgrill, locktång, persentkort på FACE, sängkläder, smink, ljusstaker, pengar, tofflor, parfym, glas och godis. Vi säger varje år att vi inte ska köpa så mycket men ändå blir det alldeles för mycket. Julafton slutade straxt efter kl. 23 för oss, vi han precis hem innan Davids helvete började....

Nu ska jag lägga mig och läsa en bok, "Glöm att ni har en dotter", superbra:)

Godnatt, ska uppdatera med bilder när jag kommer hem!!

Längtar

supermycket tills i morgon då vi åker hem till Loftahammar. Har inte så mycket julkänslor men det kommer säkert i morgon kväll då vi är med mamma och pappa och grilljerar julskinka.. Har köpt alla julklappar nu och tror att jag känner mig nöjd. Har ju redan bytt lite klappar med Kicki och Lina. Varje år träffas vi och bakar och byter klappar. Vi brukar ha en maxsumma på 50 kr men i år svävade vi ut och höjde till 70 kr:) Vi brukar baka lussebullar men resultatet brukar bli katastrof så i år bakade vi julgodis istället. Kolan vi gjorde stelnade aldrig så vi fick boka en ny bakdag två dagar senare:) Det blev lyckat efter mycket slit att få lös kolan från plåten:)
Av Lina fick jag en flaska Khalúa, (hon har köpt den i Mexico), och av Kicki fick jag ett litet skönhetskit, med ansiktsmask, badkulor, handkräm, badskum och kroppsolja. Vi hade iaf två mysiga dagar tillsammans:)

Från jobbet fick jag ett presentkort på 200 kr på akademibokhandeln. Otroligt, trodde inte att man skulle få något från landstinget. I går åt vi en jultalrik från vårdhotellet som var supergod.. :)

I kväll ska jag packa och hitta på enlösning hur jag ska få med alla julklappar.

Har ju fått en tidig julklapp av david också, en klapp som han inte tyckte var passande att öppna med min släkt....

Ska bli kul att träffa J:et också...

GOD JUL TILL ALLA MINA VÄNNER!!

Bilder

Nu kommer dom från förra helgens fest:)

Alla samlade runt bordet.


Ankan och Muffen            Jag och Elin
         

En fantastiskt god drink


Efter några drinkra började poserandet:)


Underhållning:           Vi fick se hur duktiga Elin och krister blivit på att dansa, två riktiga talanger!
  

Nu väntar jag bara på att Elin ska uppdatera med lite bilder:)
Jobbar helg heeela helgen men det känns ganska bra för David jobbar oxå helg. Nu ska jag städa lite innan jag bänkar mig i soffan!

Trevlig helg!


Uppdatering igen...

Jag har blivit lite dålig på att hålla min blogg uppdaterad..... Sitter på jobbet just nu, nattskift och då har man ju tid med lite uppdatering:)

Fest med Roffes gäng:
Någon bubbling blev det inte för det fanns ingen ledig tid. Vi fick börja festen med att duscha och laga mat hos mig men det var väldigt trevligt:). Maten blev mycket god, till förätt åt vi givetvis avocado med Elins hemmagjorda skagenröra. Till varmrätt blev det Elins parmesankyckling med pasta och citronsås, och bäst av allt blev det saffransglass med hallon till efterrätt. Vitt vin drack vi till alla rätterna:). Sedan fortsatte vi kvällen med godis, ostbollar och ganska mycket alkohol. Hela kvällen var väldigt lyckad, hade till och med roligt på oscar, då är det en lyckad kväll!! Bilder från kvällen kommer snart.....
Söndagen blev däremot igen hit. Bakis som ett svin:( Skulle ha träffat Lina och jonas som varit i Mexico men jag pallade inte:(
Träffade Lina i går istället, hon var så brun och fin. Det var väldigt kul att ses igen, känns som om det var flera månader sedan. Vi pratade om deras resa, julklappar, planerade julbak med julklappsutdelning och uppdaterade oss:)

I helgen har jag köpt ganska mycket julklappar, vilket känns superskönt:) Klara är David, Pappa, Lina, Kicki, kusin och nästan mamma... Kankse ska köpa något mer till David... Beror på hur snäll han e:)
Har några klappar som jag ska försöka fixa på torsdag, ska låna Linas bil på dagen och åka ut till IKEA. Känns som om jag attakerar hennes bil så fort hon är hemma igen:( Ska försöka att fixa födelsedagspressent till Kicki också...

I går skulle jag ha ett litet intimt shoppingmöte med Elin, Ankan och Lina men tyvärr blev jag tvungen att hoppa över det, Davids mormor hade fått en hjärtinfarkt. Vi åkte upp på sjukhuset men hon mådde ganska så bra. Såg nästan piggare ut med sitt nyrullade hår, hur söt som helst:) Hon låg på cardiologen, kändes väldigt konstigt att vara anhörig.... Kände sköterskan som hade hand om Karin, vilket kändes ännu konstigare... Skickade David att fråga saker:)

I dag har jag läst lita gamla bloggar som jag skrivit och inser att jag aldig läser igenom det jag skriver innan jag publicerar det.... Jag kan stava egentligen:)

Nu e det sista natten för den här gången, jag längtar efter min säng något fruktansvärt... Gårdagens natt var hemsk, tror inte att jag satt ner förns kl. 04:30 och då e man inte pigg....

I morgon blir det lite dans på lilla lördag:)

Hej då och sov gott!


Leeedig

Åh, de e så himla skönt:) Känns som om det vore evigheter sedan som jag var ledig mer än en dag. I dag ska jag:

* Gå på stan och införskaffa lite julklappar och ev. en ny topp till helgen:)
* Städa lägenheten
* Tvätta
*Försöka att hinna med en promenad
*Plocka ögonbrynen
* Softa i soffan:)

I går var David på julbord med ortviken, som jag förstod slutade inte det bra. Hade svårt att somna eftersom jag väntade på att han skulle rasa in i lägenheten. Mycket riktigt, han kom hem med dunder och brak och många suckar:) Mindre roligt var att jag hade svårt att sova när han var hemkommen också, var livrädd för att få en spya över mig!!:( Just nu sover han som en stock men han lär nog vakna när städarMalin tar över:) Usch vad hemskt, jag ska nog ta shoppingen före.
I morgon kommer Lina och Jonas hem från värmen. Hoppas att jag hinner träffa dem på söndag.

Hoppas att det finns några platser åt oss i bubbelpoolen i morgon, ser fram emot det. Tur att det bara e Roffesgäng, det e ju liksom inte bikinisäsong:)

Hej så länge!


Sista dagen

av åtta jobbar jag i dag, OM jag får flex i morgon vill säga:) Känner mig faktiskt helt knäckt, grinar för ingenting och bara sover och sover men i dag var jag duktig och klev upp kl 10.30...!
Förkyldningen släpper visst aldrig, har varit halvsjuk i typ 2 veckor nu.... det innebär ingen träning, trist!
Denna vecka har vi haft två utbildningsdagar, (på mina lediga dager). Jag har iaf lärt mig massor, mest om pd-maskin och andra saker som man ska tänka på när man jobbar med njursjuka. Känner mig verkligen motiverad att plugga något mer.
I går kväll var vi hos Kicki som fyllde 28 år. Träffade familjen Persson, fikade och umgicks, det var supermysigt:)
Lina e fortfarande i Mexico, har fått mail och de har visst haft regn halva tiden. Lider verkligen med dem, så jävla orättvist!
Nu ska jag snart iväg å jobba kväll, först ska jag ta en sväng på stan och se om jag hittar några julklappar. Har köpt till pappa, kusin, och Kicki så man kan ju säga att det är en del kvar....
Nu har nog mamma och pappa bokar en resa till Nådendal som vi ska åka på januari, ska verkligen bli kul att göra något tillsammans med dem, det är inye så ofta. Sedan ska vi fira mamma på sin 50-års dag:)

Nu ser jag fram emot lördag då det blir bubbel, fest, mat och massa surr med Roffes gäng:)

Ok, Elin du shoppar, hör av dig om det är något som jag ska köpa/fixa...

Ha en bra dag!

Trööööt

e jag nu efter en helg på sjukan. Skulle ha varit ledig i morgon men nu ska jag på utbildning... Kul men lite jobbigt också eftersom jag jobbar fram till fredag sedan:(
Helgen har iaf gått bra, fullt på med. klin. men ganska behändiga patienter... Sedan har jag ju en super duktig elev med mig så det känns som om jag går på halvfart...

Efter att jag kom hem från jobbet i dag har jag städat lite, gått ut med sopor och fikat... Städa gjorde jag innan jag åkte till jobbet också. Känns som man inte gör annat...:( Fattar inte hur man ska orka hela livet... Denna vecka jobbar jag 8 dagar i sträck, hur ska man då orka hålla ordning hemma, träna, träffa kompisar och umgås med David... Mår dåligt över att jag inte hinner med allt som ska göras... Hoppas bara inte någon kommer på spontanbesök för då få de en ckock:) Usch!!

I går var vi på nya Bond filmen. Jag tyckte att den var helt ok. Jag e ju ingen Bondbrud men den var helt klart sevärd!

Halsontet har blivit lite bättre under helgen, har inte tränat något utan försökt att kurera mig, ska fortsätta med det några dagar till!

Till helgen blir det Roffefest och jag längtar verkligen:) Muffen vad sa de om poolen??

Godnatt och sov så gott!!