Undra om kulan kommer sprängas??

Det känns verkligen som om den ska göra det ibland... 7 veckor kvar, kan inte fatta att den kommer att växa ytterligare...
Nätterna är inte roliga längre, ingen position är bekväm, svårt att andas och måste kissa minst 3 gånger/natt. Skönt att det snart är över... då börjar det riktiga jobbet (det säger iaf alla som har barn:))
Hur jobbigt det än är nu så är kommer det nog ite att bli värre än de 12 första veckorna då illamåendet var ett faktum!
Nu tycker ni säker att jag e larvig och ytlig men min stora fasa just nu e BRISTNINGAR!! Jag drömmer på nätterna hur jag vaknar och hela magen har förvandlats till ett spindelnät... jag vil verkligen inte... Förebygger med allt som jag har hört hjälper....oljor, krämer och dricker mycket vatten....
En bild från v. 33


I dag ska jag till Västervik med mamma och pappa. Jag ska gå upp till avdelningen också och betala julbordet den 8/12. Ett besök hos morfar e nog inplanerat också.

I kväll ska vi till J:et och Markus på middag. Trevligt!

Nu ska jag försöka att bota min huvudvärk som ag haft e 3 dagar nu!!!


grått och lera!!!

Det är verkligen nackdelen med att bo på vischan!! Hela gårdsplanen är som en lervälling efter allt regn. Gummistövlar alltid!
Dagar som i dag kan jag verkligen sakna Sundsvall och alla mysiga fikaträffar på waynes...

Helgen har varit superbra trots dagens regn:) I fredags och i går var det ju strålande sol och det var underbart. Fredagen spenderades med Emelie. Vi tog en långpromenad, fikade och fortsatte kvällen hemma hos Cilla med hemmagjord pizza och idol. Superkul att träffa arbetskompisarna... men jesus vad sugen jag var på rödvin!!!

I går var vi bara hemma och tog det lugnt. Slipade och oljade matbord, bakade lussekatter, middag och filmkväll, precis som en lördag ska vara! Pensinärsvarning kanske:)

I kväll blir det Bio och Bröllopsfotagrafen, hoppas att den e bra!!

Fortsätter att fynda på tradera. Var vunnit en skomakarlampa och leder just nu flera auktioner med bebiskläder.

Måste lägga ut en bild på min hunk från i sommeras, han fixar grillat:) Gud vad tiden går fort, känns som om det var sommar för bara någon vecka sedan.... om 7 veckor kanske vi har en bebis.. overkligt!!

hemmafix och förberedelser

Känns konstigt att vara hemma och veta att jag inte ska jobba på väldigt länge. Tänker på mina patienter och undrar hur det går... Det kommer jag nog snart att släppa i och för sig... Här hemma är det rörigt, tusen saker ska göras på en gång:) Bygger garderob, syr gardiner, rensar garderober och kastar kläder,  ska måla bebissäng och möbler om. Alla bebisaker står i en hög i sovrummet... vet inte vart jag ska börja...

Här kommer en bild på mina gardiner, gillar modellen men skulle vilja ha ett annat tyg... Tavlorna är nya och köpa på ikea, köksstolarna är också nya:)



Mina tradera fynd, pyjamasarna kostade 27 kr och dressen 25... billigt och bra:)
 

Kläder som jag köpte i Ullared, passar till både flicka och pojke.. kanske mer pojke:)
 

Vi funderar mycket på namn. Vi har några förslag, vad tycker ni??

Pojknamn:
Herman
Axel
Sixten
Alfred

Flicknamn:
Rut
Alice
Ellen
Ebba

I kväll kommer Anna och Calle på besök. Ska bli kul att träffa dom igen, har ju inte sett dom sen i sommeras. Det blir kyckling och pasta och glass till efterrätt!
I morgon ska jag träffa läkaren i igen, sedan blir det föräldrargrupp!

På fredag blir det pizza och Idol hos Cilla med mina systrar. Emelie och jag ska simma och basta innan, underbart!

Hej hopp!!

Havandskapspenning

Då har man lämnat avd 5 för den här gången... Känns väldigt konstigt. I går var min sista dag, stressig som bara den! Städade mitt skåp, signerade alla gamla anteckningar, bjöd på choklad och avslutade dagen hemma hos Sandra där vi fikade. Kände både skönt och sorgligt att gå hem. Skönt för att jag känner att kroppen inte orkar som tidigare och sorligt för att inte träffa kompisarna så ofta...

I veckan har vi varit på vår första föräldraträff. Väldigt bra information, mycket man inte vet.  Gruppen var ganska stor men jag blev lite förvånad över åldern på deltagarna. Vi (och en tjej till) var absolut de enda som var under 30. De andra var säkert mellan 35-40 år. Både förstföderskor och andragångens.

Har gjort ett besök till hos barnmorskan. Blodtrycker var bättre, hurra! 140/75!! Mitt blodvärde hade också gått upp, tror det var 124, nästan perfekt om jag får säga:) Vikten står relativt stilla, vägde 80,6 kg sist, trodde nog aldrig att jag skulle uppnå de siffrorna! Hjärljuden på bebisen var bra, men tror de gick i 160 den här gången.
Jag ska träffa barnmorskan en gång i veckan och läkaren varannan vecka!

Magen v.31
 

Helgen har vi välplanerad:) I kväll blir det givetvis fredagsmys med idol och 2-rätters.
I morgon ska vi på middag hos min faster och hennes Bert.
På söndag ska vi till ikea med mamma och pappa.

Nu ska jag nog tända ljus och starta upp med lite fredagsmys:)

4 dagar

kvar att jobba innan jag går på havandeskapspenning. Det har börjat smälta in nu och jag tycker att det känns ganska bra faktiskt. Ska bli skönt att bara vara hemma och fixa. Har ju ett barnrum som ska inredas, 6 köksstolar som ska monteras ihop, en spjälsäng som ska målas, ev. en vagga som ska målas och sedan måste jag ta tag i min extremt orediga garderob, sedan ska det ju julpyntas :)

Helgen har gått superfort som vanligt. I fredags var det hemmagjord pizza och idol. Lördagen var vi hos Fia och Andreas och gjorde julmat och julgodis (till julbordet som vi ska ha den 5/12), och söndagen var det ju farsdag.

Lite bilder från julpysslet i Heda:
   

Jag har ju bakat lite här hemma också. Blev tipsad av J:et av ett recept på saffrasnskorpor, fantastiskt goda:) Sedan blev det chocklad-kokoskakor, snuskigt onyttiga men GODA!
 

I kväll blir det jobb, sista kvällen på myyycket länge! Herregud jag kommer verkligen att sakna mitt jobb och mina arbetskompisar. När bebisen kommer har jag säkert inte tid att sakna dom men innan...

Förra veckan vi och tittade på huset i Jenny, det var en besvikelse. Mycket att göra, fukt i källaren och konstig planlösning och för det vill dom ha 1,8 miljoner.  Vi blir nog lantisar ett tag till!

Gud vad tiden går fort, i dag går vi in i v. 31, sanslöst att vi kommer att ha en bebis om ca 9 veckor... Den lille sparkar riktigt mycket och verkar vara en livlig bebis.
På tisdag börjar föräldrargruppen, det ska bli spännande, framförallt för att se vilka som är med :) Vet ju att Ann-Sofie från jobbet och min gymnasieklass ska vara med, det är kul:)

Nu blir det frulle!!

Mysdag

I går var det verkligen en perfekt dag! Ledig, låg kvar länge i sängen och tittade på tv (Thomas överraskade med en liten tv till sovrummet), höstmarknad i Vimmerby på Astid Lindgrens värld, julmässa på gränsö och hemma blev det middag och myskväll i soffan! Me like!
I shoppingväg blev det tofflor till Thomas, glögg i jättefina flaskor och bröd.

Jag har aldrig tidigare varit på Astrid Lindgrens värld och det var sååå fint! Svårt att fång på bild men här kommer lite iaf.
       

Även som vuxen är det värt ett besök! Nu kunde vi ju skylla på att det var höstmarknad men vi tillbringade mest tid till alla olika världar. Pippi, Nils Karlsson pyssling, Junibacken, Saltkråkan, Emil mfl. Vi fastnade till och med framför ett pippi framträdande. Om några år gör vi säkert ett besök igen :)

Nu har vi fått hem våran barnvagn som vi köpte på tradera. Det var helt ok. Det syns att den inte är ny men vi är nöjda!


I fredags fick jag brev från Försäkringskassan och de beviljar min havandeskapapenning från den 14/11. Även om jag egentligen skulle vilja jobba längre så är det nog bra om jag går hem då. Känns bra iaf!

Har varit hos barnmorskan i veckan och blodtrycket var fortfarande högt 150/90 och det e piss men en sak som var bra var att järnvärdet hade gått upp, jaaaaa! Kanske är det mammas persilja som gjort det:) Vi lyssnade på hjärtslagen och den här gången hördes dom jättebra, 126!! Tyder ju på en pojke igen:)
Den lilla krabaten har iaf börjar sparka mer och mer, ibland gör det riktigt ont men det är hemskt mysigt!
Kommande vecka ska jag träffa läkaren och det är pga mitt blodtryck, hoppas bara inte att de sjukskriver mig innan den 14/11!! Kommer att fortsätta att gå på kontroller en gång i veckan hela graviditeten!!

Efter besöket hos barnmorskan åkte jag och Thomas till den nyrenoverade simhallen och simmade. Underbart  skönt att göra något i träningsform, även skönt att känns sig lite lätt:) Ska försöka att simma någon eller några gånger i veckan.

Nu väntar sjukan!!!